بررسی نیازهای اساسی در شخصیت ویس با استفاده از نظریه انتخاب ویلیام گلاسر
Publish place: Literery Studies, Kharazmi University، Vol: 8، Issue: 20
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 206
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LSKU-8-20_003
تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1400
Abstract:
توجه و دقت در ابعاد روحی و روانی شخصیت های داستان و بهره گیری از نظریه های روان شناختی، همواره یکی از شیوه های محققان ادبی برای واکاوی شخصیت ها و نمایاندن هرچه دقیق تر قدرت و مهارت آفرینندگان آثار بوده است.
در این پژوهش سعی شده است تا شخصیت ویس، در منظومه ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی، با استفاده از "نظریه انتخاب" ویلیام گلاسر، روان شناس معاصر، به صورت توصیفی و تحلیلی تحت بررسی قرار گیرد. طبق نظریه انتخاب، ریشه تمام رفتارهای فرد از درون او و برای ارضای نیازهای پنج گانه اش نشئت می گیرد (نیاز به عشق، بقا، قدرت، تفریح و استقلال).
به این ترتیب، پرسش اصلی تحقیق این است که ویس تحت تاثیر کدام نیازهای اساسی به انتخاب های متهورانه دست زده است؟ به عبارتی، کدام نیازهای اساسی در وجود ویس بالاتر از نیازهای دیگر بوده که او را به انجام چنین رفتارهایی سوق داده است؟ یافته ها نشان می دهد از بین همه نیازها، به ترتیب نیاز به بقا، نیاز به عشق و صمیمیت، و نیاز به آزادی، در وجود او بالاتر از دیگر نیازها نمایان است. بعد از این نیازها، نیاز به قدرت و سپس نیاز به تفریح قرار دارد.
Keywords:
Authors
وجیهه ترکمانی باراندوزی
Islamic Azad University of Chalous
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :