شناسایی فیلوژنیک باکتری های تثبیت کننده نیتروژن جدا شده از ریزوسفر گیاه مارچوبه با استفاده از ۱۶s rRNA و بررسی اثر فلز روی بر سویه جدا شده
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 283
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-20-5_014
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: با توجه به نقش میکروارگانیسم های تثبیت کننده نیتروژن در حاصلخیزی خاک و رشد و نمو گیاهان، استفاده از کود شیمیای سولفات روی (ZnSo۴) به عنوان شاخصی ریز مغذی در کشاورزی مطرح می باشد. با توجه به اثرات سمی فلز روی، هدف این تحقیق جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم های آزادزی تثبیت کننده نیتروژن از ریزوسفر گیاه مارچوبه و بررسی اثر سمی فلز روی بر رشد باکتری می باشد.
روش بررسی: به منظور جداسازی میکروارگانیسم های تثبیت کننده نیتروژن، نمونه های خاک از ریزوسفر گیاه مارچوبه تهیه و در محیط کشت فاقد نیتروژن با شرایط دمای ۳۰ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت کشت داده شد، شناسایی فیلوژنیک آن با استفاده از ۱۶s rRNA انجام پذیرفت و MIC سویه جدا شده در غلظت های مختلف فلز روی تعیین گردید.
یافته ها: از میان نمونه های خاک ریزوسفر گیاه مارچوبه یک سویه باکتری جدا شد، که بررسی فیلوژنیک آن با استفاده از ۱۶s rRNA گونه Acinetobacter calcoaceticus شناسایی شد و MIC گونه جدا شده در غلظت ppm ۳۲/۵۲ فلز روی ارزیابی گردید.
نتیجه گیری: یکی از سویه های تثبیت کننده نیتروژن در ریزوسفر گیاه مارچوبه باکتری Acinetobacter calcoaceticus می باشد، افزایش مصرف فلز روی باعث آسیب میکروارگانیسم شده و حداکثر میزان مجاز فلز روی در این بررسی، غلظت کمتر از ppm ۳۲/۵۲ می باشد.
Keywords: