ارزیابی ویژگی های کاربردی چوب نراد اصلاح گرمایی شده با فرآیند رتیفیکاسیون
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 267
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWPR-36-3_004
تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400
Abstract:
در این پژوهش، چوب نراد با روش رتیفیکاسیون اصلاح گرمایی شد و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی چوب نراد اصلاح گرمایی شده مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا نمونه هایی از چوب نراد به ابعاد cm۳ ۱۰۰ × ۶ × ۶ (طولی، شعاعی، مماسی) تهیه شدند. پس از تعیین رطوبت نمونه های چوبی درون محفظه استیل تیمار گرمایی قرار گرفتند و در محیط گاز نیتروژن در دماهای ۱۸۰، ۲۰۰ و ۲۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ ساعت تیمار شدند. ویژگی های فیزیکی مانند، دانسیته، جذب آب، واکشیدگی حجمی، ثبات ابعاد و ویژگی های مکانیکی مانند مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، مقاومت برش موازی الیاف، مقاومت فشار موازی الیاف و مقاومت به ضربه چوب های تیمار شده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که با افزایش دمای تیمار در اصلاح گرمایی چوب نراد مقادیر جذب آب و واکشیدگی کاهش و ثبات ابعاد در چوب های تیمار شده افزایش یافتند. دانسیته، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، مقاومت برش موازی الیاف، مقاومت فشار موازی الیاف و مقاومت به ضربه نیز با اصلاح گرمایی چوب نراد کاهش نشان دادند.
Keywords:
Authors
سامان قهری
استادیار، بخش تحقیقات چوب و فرآورده های آن، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
محمد رضا عبده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
فرشید عبدلی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :