حذف ۴-کلرفنل از فاضلاب سنتتیک با استفاده از گرانول های نانو ذرات اکسید گرافن
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 15، Issue: 3
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 173
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-15-3_019
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400
Abstract:
چکیده
مقدمه : ۴-کلروفنل یکی از آلایندههای رایج در فاضلاب تولیدی از صنایع شیمیائی و پتروشیمی میباشد. این ماده بدلیل حضور کلر و حلقه بنزنی در آن مقاوم در برابر تجزیه بیولوژیکی می باشد. در این پژوهش، گرانول های نانو ذرات اکسید گرافن بعنوان یک جاذب نانو ساختار با خواصی بهتر نسبت به سایر جاذبها جهت حذف۴-کلروفنل از محیط آبی مورد بررسی قرارگرفت.
روش بررسی:این پژوهش در سال ۹۳-۹۲ انجام گردید که در آن با استفاده از سیلیکات سدیم نانو ذرات اکسید گرافن گرانول سازی و جهت شناسایی مورفولوژی و ساختار جاذب از روش های پراش سنجی پرتو ایکس و تصویر میکروسکوپ پراش الکترونیکی استفاده شد. متغیرهای موثر بر فرایند جذب از جمله غلظت اولیه ۴-کلرو فنل(۵ ،۱۰ ،۱۵ ، ۲۰ و۲۵ میلی گرم بر لیتر)، مقدار جاذب(۲۰ ، ۴۰ ، ۶۰ و ۸۰ درصد وزنی) ،زمان تماس( ۳، ۵، ۱۰، ۲۰و ۳۰دقیقه) وpH ۴ تا ۹ به روش تغییر یک عامل در زمان بررسی گردید. در انتها دادهها با ایزوترم های لانگمویر و فروندلیچ مطابقت داده شد.
یافته ها: فرایند جذب در زمان ۲۰ دقیقه به تعادل رسید. مقدار۲گرم برلیتر گرانول اکسید گرافن در زمان ۳ دقیقه و۷=pH توانست ۵ میلی گرم برلیتر ۴-کلروفنل را تا۵۸%حذف نماید. ایزوترم فروندلیچ فرایند جذب را بخوبی توصیف نمود. مقدارR۲ ، ۹۲/۰ بدست آمد.
نتیجه گیری: فرایند جذب بوسیله جاذب گرانول های نانو ذرات اکسید گرافن از فرایندهای ارزان قیمت با راندمان بالا میباشد و میتوان از آن درکاهش و از بین بردن آلایندههای محیطی و بویژه محیط های آبی استفاده نمود.
Keywords:
Authors
اکبر اسلامی
Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
احمد محب
Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
محمد مهرعلیان
Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
مریم خشیج
Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :