بررسی رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت گوش میانی بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی (HBM) در مادران دارای کودک کمتر از ۲ سال درشهریزد
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 14، Issue: 6
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 308
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-14-6_026
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400
Abstract:
مقدمه : عفونت گوش میانی یکی از شایع ترین عفونت ها درکودکان است. بیشترین زمان احتمال بروزآن درسنین زیر۲سال است.از جمله عوارض حاصل از عفونت گوش میانی: بروزمشکلات شنوایی،آسیب بلندمدت و برگشت ناپذیر به گوش میانی وحلزون ،کاهش بهره هوشی و مشکلات گفتاری می باشد.هدف این مطالعه بررسی رفتارهای پیشگیری کننده ازعفونت گوش میانی براساس الگوی اعتقاد بهداشتی در مادران با کودک کمتر از دو سال، در شهر یزد بود.
روشبررسی : مطالعه حاضر در سال ۹۳-۱۳۹۲ ، به صورت توصیفی مقطعی بر روی ۱۳۲ نفر از مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر یزد که کودک زیر ۲ سال داشته اند ، به صورت تصادفی با انتخاب ۶ مرکز از بین ۱۵ مرکز بهداشتی درمانی و انتخاب ۲۲ نفر از هر مرکز،انجام شد.داده ها توسط پرسشنامه و به صورت تصادفی جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .ازآزمون Tزوجی برای بررسی معنی داری ارتباط بین نمرات سازه ها با متغیرهای دموگرافیک استفاده شد وضریب همبستگی بین نمرات سازه ها توسط آزمون اسپیرمن تعیین گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که نمره آگاهی تنها در ۵/۴% موارد وراهنمایی عمل تنها در۱/۹% مواردمطلوب بود. شدت درک شده،موانع درک شده و منافع درک شده به ترتیب در۴/۹۲% ، ۱/۸۱% و ۷/۹۴% موارد مطلوب گزارش گردید. بین منافع با خودکارآمدی، حساسیت، شدت، رفتار و آگاهی همبستگی مستقیم وجود داشت.بر اساس یافته ها بین شدت با موانع ،رفتار و حساسیت و خودکارآمدی با موانع و رفتار،همبستگی مستقیم وجود داشت.از طرفی رابطه معنا داری بین سن مادر با شدت ومنافع وبین تعداد فرزند با آگاهی، مشاهده شد. بین سابقه ابتلای کودک به عفونت گوش با راهنمایی عمل، همبستگی معکوس معناداری مشاهده گردید.
نتیجهگیری : بر اساس یافته های این پژوهش با در نظرگیری نمرات حاصل از سازه ها و پایین بودن نمره آگاهی مادران و از طرفی به دلیل شیوع بالای عفونت گوش در کودکان زیر۲ سال ،اجرای برنامه های آموزشی به منظورافزایش آگاهی مادران و بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت گوش میانی، موثر واقع گردید.
Keywords:
Health belief model , Otitis media infection , Prevention , Mothers , الگوی اعتقاد بهداشتی , عفونت گوش میانی , پیشگیری , مادران
Authors
محمدحسین باقیانی مقدم
Shahid Sadoughi university of Medical Sciences,Yazd,Iran.
راضیه فرشید زاد
Shahid Sadoughi university of Medical Sciences,Yazd,Iran.
محسن عسگری شاهی
Shahid Sadoughi university of Medical Sciences,Yazd,Iran.
مرداد شکیبا
Shahid Sadoughi university of Medical Sciences,Yazd,Iran.
ملیحه مزروعی
Shahid Sadoughi university of Medical Sciences,Yazd,Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :