کاربرد درمانی صبر زرد (آلوورا) در قشم
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 189
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIITM-6-4_003
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1400
Abstract:
سابقه و هدف: گیاه صبر زرد (آلوورا) بومی مناطق آفریقایی و گرم و خشک است و در مناطق جنوبی ایران به صورت خودرو یافت می شود. وقتی برگ آن بریده شود، ژلی از داخل گیاه خارج می شود که اثر دارویی خارق العادهای دارد. نخستین بار مصری ها این گیاه را برای درمان زخم ها، سوختگی ها و عفونت ها به کار بردند. از دهه ۱۹۳۰ به بعد تحقیقات علمی و وسیعی بر روی ترکیبات و خواص دارویی این گیاه انجام شد و قدرت عجیب ژل صاف شده این گیاه در درمان زخم ها و سوختگی ها به تایید رسید. از آلوورا - که امروز در تمام دنیا کاشته می شود - برای درمان گستره وسیعی از بیماری ها از انواع میگرن گرفته تا سوءهاضمه، درمان جوش و سوختگی استفاده می شود. دانشی که مردم بومی از محیط اطراف خود به ویژه گیاهان دارند، بسیار باارزش است و ثبت و نگهداری این اطلاعات که به سرعت در حال نابودی اند، لازم و ضروری است. هدف از این پژوهش، بررسی گیاه صبر زرد (آلووورا)، از جمله گیاهان دارویی جزیره قشم است.
مواد و روش ها: در این پژوهش با استفاده از روش های مشاهده و مصاحبه و نیز استفاده از منابع کتابخا نهای به جمعآوری دانش چندین ساله آنها پرداخته شده و اطلاعات گوناگون گیاه شامل؛ خصوصیات گیاه، کاربردهای آن، نحوه درمان محلی و مصارف سنتی و ... گردآوری شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که؛ علیرغم پیشرفت روزافزون دانش پزشکی استفاده از گیاهان دارویی و روش های درمان سنتی در منطقه همچنان رایج است و باتوجه به مساعد بودن شرایط اقلیمی منطقه، می توان به کشت وسیع این گیاه پرداخت.
Keywords:
sabr-e-zard , Aloe Vera , Illness , Indigenous knowledge , Qeshm , آلوورا , صبر زرد , بیماری , دانش بومی , قشم