پیش بینی اضطراب کرونا بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، سرسختی سلامت و اضطراب مرگ در بیماران دیابتی
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 8، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 279
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-8-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: دیابت یکی از علل اصلی مرگ ومیر در جهان است؛ به طوری که آمار مبتلایان به آن هر روز افزایش می یابد و یکی از گروه های خطر در بیماری کرونا مبتلایان به دیابت هستند. از عوامل مرتبط با اضطراب می توان به راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، سرسختی سلامت و اضطراب مرگ اشاره کرد، لذا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب کرونا بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، سرسختی سلامت و اضطراب مرگ در بیماران دیابتی انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش بیماران دیابتی شهر اهواز در سال ۱۳۹۹ بودند که از میان آنان ۴۰۰ نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای اضطراب کرونا، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان ، سرسختی سلامت و اضطراب مرگ برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم افزار SPSS-۱۹ تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و سرسختی سلامت با اضطراب کرونا در بیماران دیابتی رابطه منفی و معنی دار و راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و اضطراب مرگ با اضطراب کرونا آنان رابطه مثبت و معنی دار داشت. همچنین، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، سرسختی سلامت و اضطراب مرگ توانستند ۸/۳۸ درصد از تغییرات اضطراب کرونا در بیماران دیابتی را تبیین نمایند که سهم اضطراب مرگ بیشتر از سایر متغیرها بود (۰۱/۰>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج، برای کاهش اضطراب کرونا بیماران دیابتی می توان برنامه هایی برای افزایش راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و سرسختی سلامت آنها و کاهش راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و اضطراب مرگ آنان طراحی و از طریق کارگاه های آموزشی الکترونیکی و مجازی اجرا کرد.
Keywords:
Anxiety , Corona , Cognitive Emotion Regulation Strategies , Health Hardiness , Death Anxiety , Diabetic Patients , اضطراب , کرونا , راهبردهای تنظیم شناختی هیجان , سرسختی سلامت , اضطراب مرگ , بیماران دیابتی
Authors
المیرا اعزازی بجنوردی
University of Kharazmi
سمانه قدم پور
University of Kharazmi
آمنه مرادی شکیب
University of Kharazmi
رضیه غضبان زاده
PhD, Department of Psychology, Qeshm International Branch, Payame Noor University, Qeshm, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :