نقش مهارت های اجتماعی در اعتیاد به اینترنت دانشجویان علوم پزشکی با میانجیگری متغیر خودکارآمدی
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 9، Issue: 6
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 187
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-9-6_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت و پیامدهای منفی آن و نظر به اهمیت مهارت های اجتماعی وخودکارآمدی، مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش مهارت های اجتماعی در اعتیاد به اینترنت دانشجویان علوم پزشکی با میانجیگری متغیر خودکارآمدی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ بودند که از افراد داوطلب واجد شرایط ۱۲۰ نفر به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه های مهارت های اجتماعی کرامتی(۱۳۸۶)، خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران (۱۹۸۲) و اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۹) بودند. برای تحلیل دادهها از مدلسازی ساختاری و الگوریتم حداقل مربعات جزئی (PLS) و نرمافزار (SPSS) نسخه ۲۴ استفاده شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار متغیرهای مهارت های اجتماعی۰۱۰/۸ ± ۳۳/۴۵، خودکارآمدی۴۸۷/۱۳ ± ۲۸/۵۹ و اعتیاد به اینترنت۸۶۷/۱۸ ± ۱۶/۸۲ بود. نتایج نشان داد که رابطه مستقیم و معناداری بین مهارت های اجتماعی با اعتیاد اینترنت (۴۹۲/۰- =r) و خودکارآمدی با اعتیاد به اینترنت(۴۶۳/۰- =r) وجود داشت(۰۱/۰>P). همچنین نتایج نشان داد که خودکارآمدی نقش میانجی در رابطه بین مهارت های اجتماعی با اعتیاد به اینترنت دانشجویان بازی می کند.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مهارت های اجتماعی و خودکارآمدی بر میزان اعتیاد به اینترنت دانشجویان علوم پزشکی، به نظر می رسد با تقویت مهارت های اجتماعی و روحیه خودکارآمدی می توان اعتیاد به اینترنت دانشجویان علوم پزشکی را کاهش داد.
Keywords:
Social skills , internet , self-efficacy , Medical Students. , مهارت های اجتماعی , اعتیاد به اینترنت , خودکارآمدی , دانشجویان علوم پزشکی .
Authors
فریده دخیلی
Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran
عبدالمجید بحرینیان
Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran
حجت اله فراهانی
Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :