تاثیر امید درمانی بر روحیه سالمندان
Publish place: Journal of Gerontology، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 294
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-6-1_005
تاریخ نمایه سازی: 7 دی 1400
Abstract:
مقدمه: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و شیوع اختلالات روان در این گروه، انجام مداخلات جهت ارتقاء سطح سلامت روان آنها حائز اهمیت میباشد. روحیه نیز یکی از ابعاد سلامت روان است که بر همه ابعاد سلامتی انسان تاثیر میگذارد. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر امیددرمانی بر روحیه سالمندان شهر گناباد انجام شد.
روش کار: این مطالعه تجربی درسال ۱۳۹۴ در شهر گناباد انجام شد. جامعه آماری تمام سالمندان تحت پوشش مراکز سلامت جامعه بودند. ۵۰ سالمند که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب و بصورت مساوی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای مشخصات جمعیتشناختی و سنجش روحیه فیلادلفیا بود. قبل از مداخله پرسشنامهها تکمیل شد و سپس برای گروه آزمایش رواندرمانی مبتنی بر نظریه امید اشنایدر طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقهای و هفتهای یک بار انجام شد. مجددا بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله پرسشنامه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمونهای آنالیز واریانس، کای اسکوئر و تی مستقل و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد میانگین نمره روحیه یک ماه بعد از مداخله در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب برابر با ۷۳/۱ ± ۰۰/۱۴ و ۰۲/۳ ± ۳۳/۷ بود. در گروه آزمایش میزان نمرات ابعاد روحیه، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله به طور معنیداری نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است (۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: با توجه به اینکه در این مطالعه امیددرمانی در افزایش روحیه سالمندان تاثیر مثبت داشت، پیشنهاد میشود از این روش برای مراقبت بهتر از سالمندان و در جهت افزایش روحیه آنها در جامعه، بیمارستان و خانه سالمندان استفاده شود.
Keywords:
Authors
الهام صابری نوغابی
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
سمانه نجفی
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
نجمه ابراهیمی
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
حسین شبان
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
علی غفاری
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
محمدمهدی عباسی
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
رضا نوری
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :