ارزیابی توانمندی های فناورانه و نوآورانه بنگاه های صنعت پلاستیک ایران: موانع رسیدن به پیشروها (فرارسی)
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 253
This Paper With 42 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JTDM-9-2_007
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1400
Abstract:
به دنبال بحران مالی ۲۰۰۸، کشورهای تازه صنعتی شده تاکید مجددی بر اقتصاد صنعتی با رویکرد رسیدن به پیشروها (فرارسی) داشته اند. در این رویکرد، ارتقای توانمندی های فناورانه و نوآورانه از یک سو و بهبود توان رقابتی از سوی دیگر جایگاه ویژه ای دارد. این پژوهش، با ارزیابی توانمندی های فناورانه و توان رقابتی در بنگاه های صنعت پلاستیک به دنبال نشان دادن تصویر روشنی از ابعاد توفیق بنگاه ها و موانع موجود در مسیر رسیدن به پیشروها (فرارسی) می باشد. بدین منظور پرسش نامه ای جهت ارزیابی ۵۵ شرکت برتر براساس ۱۲ مولفه تکمیل شد و مصاحبه های نیمه ساختاریافته نیز صورت گرفت. تحلیل ها نشان داد که نقطه قوت این بنگاه ها، توانمندی های مهندسی فرایند، اجرای پروژه، و پیوند و شبکه سازی است. اما ضعف آنها در توانمندی های مکمل، پیش از سرمایه گذاری و یادگیری کاملا مشهود می باشد. سپس، شرکت ها بااستفاده از روشی در داده کاوی به نام خوشه بندی، در سه گروه تقلیدگر، تقلیدکننده خلاق، و نوآور طبقه بندی شده و ویژگی های تمایزبخش آنها بررسی گردید. در این روش نیز عدم رشد متناسب توانمندی های مکمل به عنوان مانع کلیدی در فرایند رسیدن به پیشروها (فرارسی) مورد تاکید قرار گرفت.
Keywords:
Authors
سمیه فقیه میرزایی
دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.
محمدرضا رضوی
عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.
فرهاد غفاری
عضو هیئت علمی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.
محمد علی شفیعا
عضو هیئت علمی، دانشکده پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :