امکان سنجی بکارگیری روش بهینه‌سازی جامعه مورچگان در کنترل ترابری هوشمند

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,230

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS01_131

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1391

Abstract:

رشد روز افزون جمعیت شهرها در اثر گسترش شهرنشینی، بهبود اوضاع اقتصادی و گرایش مردم به استفاده از خودروهای شخصی و مهاجرت روستاییان به شهرها از جمله عواملی است که موجب افزایش تقاضا در بخش صنعت حمل و نقل شده است، اما با توجه به محدود بودن زیرساختها و رشد سریع تر جمعیت در مقایسه با رشد زیرساخت های شهری، مدیریت تقاضا در صنعت حمل و نقل جایگاه ویژه‌ای کسب کرده است. به‌طوری‌که مدیریت صحیح و بهینه سازی مسایل مرتبط با صنعت حمل و نقل، در حل بسیاری از مشکلات کلان شهرها از جمله حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، بهینه‌سازی مصرف انرژی، ارایه مناسب خدمات شهری و افزایش رضایت عمومی، تأثیر بسزایی دارد. با افزایش روزافزون تقاضای استفاده از مسیرهای شهری، فنّاوری‌های قدیمی قادر به تحلیل و کنترل ترافیک شبکه‌های پیچیده شهری نیستند. علاوه بر آن کنترل و مدیریت شبکه‌های بزرگ و پرترافیک شهرها، دیگر صرفاً با تکیه بر کنترل چراغهای راهنمایی تقاطع‌ها قابل انجام نیست و نیاز به راهکارهایی نوین برای روانسازی ترافیک احساس می شود. در این مقاله ضمن معرفی روش بهینه‌سازی جامعه مورچگان، علاوه بر بررسی امکان بکارگیری این روش در کنترل هوشمند ترافیک شهری، راهکاری نوین تحت عنوان "کنترل ترافیک از مبدأ" نیز معرفی می شود. از این رو با بررسی کلیات موضوع کنترل هوشمند ترافیک شهری و معرفی آن در قالب یک مسأله مسیریابی هوشمند، و همچنین بررسی روش بهینه‌سازی جامعه مورچگان، مزایای بکارگیری این روش در کنترل ترافیک از مبدأ، مورد بحث قرار می گیرد.

Keywords:

حمل و نقل هوشمند , بهینه سازی جامعه مورچگان , بهینه سازی ابتکاری و فرا ابتکاری , کنترل هوشمند ترافیک

Authors

رضا فروغی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق کنترل

غلامعلی منتظر

استادیار مهندسی فناوری اطلاعات

نیلوفر جعفری

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دانیاری، س. ؛ "فناوری نوین سلسله مغفوله درترافیک تهران"؛ راهبرد؛ ...
  • فروغی، ر. ؛ "مسیریابی برای رباتهای متحرک در محیطهای شناخته ...
  • problem" ;BioSystems; 1997 ...
  • Masakazu Iguc; " A perspective on ITS deployment"; Elsevier; JSAE ...
  • Dorigo; Maniezzo; Colorni; "The Ant System: Optimization by a colony ...
  • نمایش کامل مراجع