بررسی توفهای پوزولانی اطراف کوه دماوند
Publish place: 2nd Symposium of Geological Society of Iran
Publish Year: 1377
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,521
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI02_039
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1385
Abstract:
پوزولانها موادی هستند سیلیسی و آلومینی که پس از ترکیب با آهک در حضور آب و دمای معمولی، مواد پایداری تشکیل داده و خاصیت گیرشی بروز میدهند. هرچه میزان شیشه موجود در مواد پوزولانی بیشتر باشد، فعالیت پوزولانی برای جذب آهک بیشتر خواهد شد. بر این اساس فار شیشه (آمورف) در ترکیبات وزولانی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
توفهای سازند کرج اطراف کوه دماوند که از منشاء انفجارات آتشفشانی هستند. دارای خاصیت پوزولانی بوده و می توانند به عنوان منابع پوزولانی تلقی گردند که در ساخت سیمانهای ویژه ای بنام سیمانهای پوزولانی (ضد سولفاته) از جهات مختلف اقتصادی و کیفیت نوع سیمان حائز اهمیت هستند.
آزمایشات متعددی که بر روی نمونه های توفهای سازند کرج اطراف کوه دماوند صورت گرفته است این واقعیت را روشن می سازد.
Authors
احمد خاکزاد
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین ، دانشگاه شهید بهشتی
احمد گلبهاری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال