بررسی ارتباط بین پروتئین واکنشی فاز حاد سرم و افزایش فشار شریان ریوی در بیماریهای انسدادی مزمن ریه « مرکز تحقیقات بیماریهای ریوی و سل دانشگاه علوم پزشکی مشهد »
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 180
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-52-2_005
تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1400
Abstract:
مقدمه در جریان بیماریهای انسدادی مزمن ریه تولید عوامل التهابی از جمله پروتئین واکنشی فاز حاد افزایش می یابد که در ایجاد افزایش فشار خون ریوی نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پروتئین واکنشی فاز حاد کمی سرم با تغییرات فشار شریان ریوی در بیماریهای انسدادی مزمن ریه است. روش کار این مطالعه آینده نگر به مدت یکسال (۱۳۸۷-۱۳۸۶) بر ۵۵ بیمار سرپایی و بستری در بخش ریه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام گرفته است. ابتدا بیماریهای انسدادی مزمن ریه در بیماران ثابت شد. بیماران با عفونت فعال، بدخیمی، بیماریهای بافت همبند، بیماریهای قلبی از مطالعه خارج شدند. میزان فشار متوسط شریان ریوی توسط اکوکاردیوگرافی تعیین و همزمان سطح پروتئین واکنشی فاز حاد کمی سرم نیز اندازه گیری و با میزان فشار شریان ریوی مقایسه شد. جهت تحلیل روابط بین متغیرها از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و جداول توزیع فراوانی استفاده شد. نتایج در این مطالعه۴۰ نفر مرد و ۱۵ نفر زن که مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی کل بیماران ۶۳/۶۷ سال با انحراف معیار ۹/۹۴ سال بود. بر اساس معیارهای طلایی، ۲۸ نفر از مردان بیماری شدید یا خیلی شدید داشتند و در گروه زنان ۷ نفر مبتلا به بیماری خیلی شدید بودند. در گروه مردان ۳۳ نفر فشار متوسط ریوی خفیف و در گروه زنان ۱۳ نفر در گروه خفیف جای داشتند. میانگین سطح میزان جریان هوای بازدمی در ثانیه اول در کل افراد ۳۸/۲ با انحراف معیار ۱۷/۳۹ بوده است. بر اساس تست پیرسون بین مقدار پروتئین واکنشی فاز حاد و میزان جریان هوای بازدمی در ثانیه اول رابطه خطی معکوس وجود دارد و بین مقدار پروتئین واکنشی فاز حاد وفشار متوسط شریان ریوی رابطه خطی مستقیم قوی وجود دارد. نتیجه گیری افزایش فشار خون شریان ریوی در بیماریهای انسدادی مزمن ریه به علت عوامل التهابی از جمله پروتئین واکنشی فاز حاد، ایجاد می شود. تعیین شدت فشار خون ریوی توسط آزمایش کم هزینه ای مانند پروتئین واکنشی فاز حاد کمی، آسان، در دسترس و سودمند خواهد بود.
Keywords:
Authors
فریبا رضائی طلب
استادیار گروه داخلی، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران
مصطفی داستانی
- استادیار گروه قلب و عروق، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران
طاهره راشد
- استاد گروه آسیب شناسی، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران
معصومه سالاری
رزیدنت داخلی، بیمارستان امام رضا (ع)، مشهد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :