ارزیابی فناوری های پشتیبانی و مدیریتی در حوزه سلامت؛ دشوار اما تاثیرگذار

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 118

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-13-6_003

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401

Abstract:

استفاده از فناوری های نوین سلامت علی رغم فواید زیادی که دارد، تبعات خاص خود را نیز بدنبال داشته و نظام های سلامت را با برخی چالش ها مواجه نموده است. با توجه به محدودیت منابع در بخش سلامت، تصمیم گیری ها به خصوص انتخاب فناوری های گران قیمت می بایست با دقت کامل و بر اساس شواهد انجام گیرد. بنابراین ضروری است که فناوری های نوظهور سلامت به درستی مورد ارزیابی قرار گرفته و به طور کارآمد و اثربخشی برای مراقبت های سلامت بکار گرفته شوند. برای تحقق این هدف، بسیاری از کشورهای دنیا تلاش نموده اند تا برای ورود و استفاده منطقی از این فناوری ها ساز وکارهایی را بیندیشند تا از یک سو بتوانند هزینه ها را کنترل کنند و از سوی دیگر از ورود فناوری هایی که ایمنی و اثربخشی آنها پایین است جلوگیری کنند[۱]. یکی از مهمترین روشهایی که به این منظور در بسیاری از کشورهای پیشرفته متداول است، "ارزیابی فناوری سلامت" است[۲].

Authors

رضا دهنویه

قائم مقام پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت و عضو کمیته علمی ارزیابی فناوری سلامت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

سارا قاسمی

دانشجوی ارشد ارزیابی فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران