بررسی وضعیت سلامت روانی همسران رزمندگان مبتلا به PTSD با استفاده از پرسشنامه GHQ-۲۸
Publish place: Ebnesina، Vol: 15، Issue: 2
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 291
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-15-2_006
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401
Abstract:
مقدمه: هدف این مطالعه بررسی وضعیت سلامت روانی همسران رزمندگان مبتلا به PTSD بود.
روش بررسی: این مطالعه به صورت یک بررسی مورد شاهدی انجام شده است. ۴۰ نفر به صورت غیر تصادفی آسان از میان همسران مبتلایان به PTSD که تشخیص ایشان براساس DSM-IV مورد تایید قرار گرفته بود و ۴۰ نفر به عنوان گروه شاهد انتخاب گردیدند. هر دو گروه پس از ارزیابی اولیه و اعلام آمادگی توسط آزمونGHQ-۲۸ مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته ها: ۵۵% در گروه مبتلا و ۵/۲۷% در گروه شاهد دچار اختلال در سلامت عمومی بودند که اختلاف آماری معناداری را نشان می داد. ۵/۴۷% در گروه مبتلا و ۵/۲۲% در گروه شاهد دچار اختلال در سلامت جسمی بودند به علاوه ۴۵% در گروه مبتلا و ۵/۲۲% در گروه شاهد دچار اختلال اضطرابی در سلامت بودند. ۵/۴۷% در گروه مبتلا و ۲۵% در گروه شاهد دچار اختلال در عملکرد اجتماعی بودند که اختلاف آماری معناداری را نشان می داد.۵۰% در گروه مبتلا و ۵/۲۷% در گروه شاهد دچار اختلال افسردگی در سلامت عمومی بودند که اختلاف آماری معناداری را نشان می داد.
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که خانواده های افراد مبتلا به PTSD در زمینه های روابط عاطفی، سازگاری زناشویی و روابط جنسی دچار مشکلاتی هستند و سردی عاطفی با PTSD رابطه داشته و می تواند موفقیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. گرچه سال هاست که جنگ به پایان رسیده است، اما به نظر می رسد جانبازان و قهرمانان زخم خورده متاثر از جنگ و خانواده های ایشان کماکان در معرض نشانه های این بیماری می باشند.
Keywords:
Authors
وحید دنیوی
دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه روانپزشکی
ارسیا تقوا
دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه روانپزشکی
پرویز دباغی
دانشگاه علوم پزشکی آجا، گروه روانشناسی بالینی
سوسن شفیقی
دانشگاه علوم پزشکی آجا، کارشناس ارشد روانپرستاری
سید محمد علی مرتضوی ها
دانشگاه علوم پزشکی آجا، پزشک عمومی
مژگان خادمی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گروه روانپزشکی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :