تاثیر آستانه ای توسعه مالی بر شاخص ترکیبی کیفیت محیط زیست با تاکید بر نقش تحقیق و توسعه: کاربردی از روش تصمیم گیری چند معیاره و تحلیل مولفه های اصلی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 175

This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DMOR-6-0_007

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1401

Abstract:

هدف: هدف از این مطالعه بکارگیری یک شاخص ترکیبی برای کیفیت محیط­زیست جهت بررسی تاثیر آستانه­ای توسعه مالی بر این شاخص ترکیبی می­باشد؛ چرا که بکارگیری این شاخص ترکیبی که در بردارنده تمامی ابعاد آلودگی محیط­زیست می­باشد، می­تواند نتایج دقیق­تری را برای ما در این تحقیق ارائه دهد.روش شناسی پژوهش: جهت دستیابی به اهداف تحقیق، از داده­های سالیانه مربوط به کشورهای منتخب OPEC طی بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ و  رویکرد غیرخطی رگرسیون انتقال ملایم پانلی استفاده شده است. ابتدا با استفاده از رویکرد CRITIC شاخص ترکیبی محیط­زیستی به عنوان متغیر وابسته ساخته شد و سپس، آزمون­های اولیه (آزمون وابستگی مقطعی، آزمون ریشه واحد نسل دوم، آزمون وجود رابطه غیرخطی و آزمون وجود رابطه غیرخطی باقیمانده) قبل از تخمین مدل­های تحقیق انجام شد. درنهایت، تاثیر آستانه­ای توسعه مالی بر کیفیت محیط­زیست در قالب دو مدل تخمین زده شد.یافته ها: نتایج بر وجود یک رابطه غیرخطی بین متغیرهای مورد بررسی دلالت دارد و یک مدل دو رژیمی برای تفسیر رفتار غیرخطی بین متغیرهای تحقیق پیشنهاد شد. متغیر توسعه مالی (بانک محور و بازار محور) در رژیم حدی اول اثر منفی و در رژیم حدی دوم تاثیر مثبت بر کیفیت محیط زیست داشته­اند. بر این اساس، رابطه U شکل بین توسعه مالی و کیفیت محیط زیست تایید می­شود. با توجه به نوع رابطه بین رشد اقتصادی و کیفیت محیط­زیست در دو رژیم، فرضیه منحنی محیط زیستی کوزنتس نیز مورد تایید قرار می­گیرد.اصالت/ارزش افزوده علمی: پیشنهادات سیاستی و همچنین پیشنهادات جدیدی برای مطالعات آینده ارائه شده که نه تنها می­توانند در اجرای هر چه بهتر سیاست­های اقتصادی- محیط­زیستی کمک قابل توجهی نمایند بلکه در ارتقاء ادبیات اقتصادی – محیط­زیستی نیز می­توانند نقش مهمی ایفا کنند.

Keywords:

رشد اقتصادی , توسعه مالی , شاخص های محیط زیستی , رویکرد CRITIC

Authors

حسینعلی فاخر

گروه اقتصاد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Adu, G., Marbuah, G., & Mensah, J. T. (۲۰۱۳). Financial ...
  • Faisal, F., Tursoy, T., & Berk, N. (۲۰۱۸). Linear and ...
  • Fakher, H. A., Panahi, M., Emami, K., Peykarjou, K., & ...
  • Peter, H. (۲۰۱۰). Determinants of the adjusted net saving rate ...
  • Solarin, S. A., Al-Mulali, U., Musah, I., & Ozturk, I. ...
  • نمایش کامل مراجع