مقایسه بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ در معلمان مقطع ابتدایی شهر شیراز

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 168

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPCEE11_047

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1401

Abstract:

پژوهش حاضر با هدف مقایسه بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ در معلمان مقطع ابتدایی شهر شیراز انجام گرفت. روش پژوهش حاضر، کمی و از لحاظ ماهیت تحقیق،توصیفی از نوع علی - مقایسه ای بود. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل آموزگاران زن و مرد متاهل نواحی چهارگانه شیراز به تعداد ۳۹۰۰ نفر بوده است که با استفاده از فرمول کوکران از بین آنها ۲۵۰ نفر و با روش نمونه گیری غیراحتمالی سهمیه ای انتخاب شد. در این تحقیق به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف-فرم کوتاه (۱۹۹۵)، پرسشنامه رابطه والد-کودک پیانتا (۱۹۹۴) و پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ (۱۹۹۳) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای توصیفی شامل فراوانی، کمترین، بیشترین، میانگین و انحراف معیار و آزمونهای استنباطی شامل آزمونهای ویلکاکسون و منویتنی، صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که هر سه متغیر بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی در قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ تفاوت معنادار وجود دارد و پس از شیوع کووید-۱۹، بهزیستی روانشناختی در زنان و مردان معلم کاهش یافته، کیفیت رابطه والد-فرزندی در مردان افزایش و در زنان کاهش یافته و در نهایت رضایت زناشویی در مردان کاهش یافته و در زنان بدون تغییر معنادار بوده است. با توجه به یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفت که قرنطینه ناشی از شیوع کووید-۱۹ بر زندگی معلمان تاثیر اساسی داشته است. راهکارهایی جهت بهبود و جلوگیری از کاهش بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی در معلمان، ارائه شد.

Authors

امید زمانی

معلم و کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور استان فارس مرکز خرامه، شیراز، ایران

الهه اسلمی

گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ص .پ.۱۹۳۹۵-۳۶۹۷، تهران، ایران. (دکتری رشته روانشناسی، استادیار دانشگاه پیام نور مرکز آباده)