تاثیر منبع، مقدار و روش کاربرد آهن بر خصوصیات کمی، کیفی و نرخ سودآوری توت فرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم سلوا
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 7، Issue: 4
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 129
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-7-4_013
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
آهکی بودن و pH بازی خاک های منطقه جیرفت سبب شده است تا جذب عناصر ریزمغذی، به ویژه آهن، به وسیله گیاه توت فرنگی دچار مشکل شود. در پژوهش گلخانه ای حاضر، تیمارها ترکیبی از منابع مختلف آهن، روش مصرف و مقدار مصرف بودند. نتایج نشان داد که استفاده از کلات آهن (Fe-EDDHA) به روش مصرف خاکی، به مقدار ۵/۱۰ کیلوگرم در هکتار، باعث به دست آمدن بیشترین عملکرد میوه، متوسط وزن میوه و ویتامین ث می شود. بر اساس مقایسات گروهی، به طور کلی، مصرف آهن با هر روش کاربرد و هر ترکیبی، سبب تفاوت معنی دار در اغلب صفات گیاهی اندازهگیری شده (به استثنای اسیدیته میوه و ویتامین ث)، گردید. بنابراین، فارغ از نوع و روش مصرف آهن، کاربرد آن برای افزایش عملکرد و برخی دیگر از پارامترهای کیفی توت فرنگی در شرایط گلخانه در منطقه جیرفت ضروری میباشد. بررسی اقتصادی تیمارهای آزمایش نشان داد که استفاده از سولفات و رکسنول آهن به صورت محلولپاشی، با توجه به هزینههایی که بر گلخانه دار تحمیل میکند، توجیه اقتصادی ندارد. به طور کلی، استفاده از سکوسترین آهن (به صورت مصرف خاکی) در مقایسه با دو ترکیب سولفات آهن و رکسنول آهن، که به روش محلولپاشی استفاده شدند، از نظر اقتصادی توجیه بسیار خوبی دارد. از نظر مقدار، مصرف ۵/۴ کیلوگرم سکوسترین آهن در هکتار در مقایسه با ۵/۷ و ۵/۱۰ کیلوگرم در هکتار از توجیه بیشتری از لحاظ اقتصادی برخوردار بوده و دارای نرخ سودآوری بیشتری (به ترتیب ۹۵/۱۹۷۹ درصد در مقایسه با ۱۳۴۵ و ۸۹/۱۱۷۶ درصد) میباشد. بنابراین، کاربرد سکوسترین آهن۱۳۸ (Fe-EDDHA) به مقدار ۵/۴ کیلوگرم در هکتار، بهصورت کاربرد خاکی، برای کشت های گلخانه ای توت فرنگی در منطقه جیرفت، که شرایطی مشابه این آزمایش دارند، توصیه می شود.
Keywords:
Authors
یعقوب حسینی
Dept. of Soil and Water Res., Agric. and Nat. Resour. Res. Center of Hormozgan, Minab, Iran.
محمد بهادری
Dept. of Hort. Sci., Islamic Azad Univ., Jiroft Branch, Jiroft, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :