مقایسه اثر قارچ میکوریزا و کود فسفات زیستی با کود دامی بر خصوصیات رشد و وزن خشک گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.)
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 128
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-7-2_003
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
به منظور مقایسه تاثیر قارچ میکوریزا و کود فسفات زیستی با کود دامی بر خصوصیات رشد و وزن خشک گیاه دارویی گشنیز، آزمایشی گلدانی در دانشکده علوم کشاورزی گیلان به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار در سال ۱۳۹۱ اجرا شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل قارچ میکوریزا Glomus mosseae (تلقیح و عدم تلقیح)، کود فسفات زیستی در سه سطح (صفر، ۳۵ و ۷۰ کیلوگرم در هکتار) و کود دامی (گاوی) در سه سطح (صفر، ۱۰ و ۲۰ تن در هکتار) بود. نتایج نشان داد که تلقیح میکوریزایی و کود فسفات زیستی تاثیر معنی داری بر تمامی صفات مورد ارزیابی داشت. بیشترین وزن خشک بوته، قطر ساقه، تعداد شاخه های فرعی، ارتفاع بوته، طول ریشه، وزن خشک ریشه، کلروفیل و کاروتنوئید کل برگ در اثر تلقیح میکوریزا حاصل شد که به ترتیب ۲۴، ۲۰۰، ۲۳، ۵۰، ۱۳، ۳۳، ۳۶ و ۵۸ درصد بیشتر از کاربرد ۲۰ تن در هکتار کود دامی بود. ولی بیشترین تعداد چتر در بوته در اثر کاربرد ۷۰ کیلوگرم در هکتار کود فسفات زیستی حاصل شد که ۴% بیشتر از کاربرد ۲۰ تن در هکتار کود دامی بود. طبق نتایج، کودهای زیستی، شامل تلقیح میکوریزا و کود فسفات زیستی، شرایط بهتری را نسبت به کود دامی در افزایش عملکرد گیاه دارویی گشنیز جهت دستیابی به کشاورزی پایدار در شرایط گلخانه ای فراهم آوردند.
Keywords:
Authors
اسما بستامی
Dept. of Agron. and Plant Breed., Faculty of Agric. Sci., Univ. of Guilan, Rasht, Iran.
مجید مجیدیان
Dept. of Agron. and Plant Breed., Faculty of Agric. Sci., Univ. of Guilan, Rasht, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :