محلول پاشی قبل از برداشت با هومیک اسید، سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم به منظور افزایش ویژگی های کمی و کیفی گل بریده لیلیوم (Lilium longiflorum L.)
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 6، Issue: 3
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 117
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-6-3_004
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
سوسن یا لیلیوم (Lilium longiflorum L.) یکی از گلهای گلدانی مهم است که به عنوان گل بریدنی نیز به مقدار زیادی از آن استفاده می شود. آزمایشی با هدف بررسی تاثیر هومیک اسید، سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم بر افزایش کیفیت و ماندگاری گلهای بریده لیلیوم به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل غلظت هومیک اسید به عنوان فاکتور a (صفر، ۱۰۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر) و غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم به عنوان فاکتور b (صفر، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلیگرم در لیتر) و (۳۰۰ و ۴۰۰ میلیگرم در لیتر) به صورت محلولپاشی در دو مرحله قبل از برداشت انجام شد. نتایج نشان داد که محلولپاشی گلها با ۵۰۰ میلیگرم در لیتر هومیک اسید باعث افزایش جذب آب و کلروفیل a گردید، ولی تعداد گلچههای ریزش شده را کاهش داد. با کاربرد ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر هومیک اسید، کلروفیل کل افزایش یافت. محلولپاشی گلها با ۶۰۰ میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم بیشترین تاثیر را بر افزایش قطر گلچهها، محتوای نسبی آب، کلروفیل b و ماندگاری نسبت به سایر غلظتها و همچنین غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید داشت. گلهای محلولپاشی شده با ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر هومیک اسید به همراه ۳۰۰ میلیگرم در لیتر کلرید کلسیم، از ماندگاری بیشتری برخوردار بودند. بنابراین، محلولپاشی هومیک اسید، سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم قبل از برداشت تاثیر مثبتی بر خصوصیات کمی و کیفی گل بریده لیلیوم دارد.
Keywords:
Authors
سید نجم الدین مرتضوی
. Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Univ. of Zanjan, Zanjan, Iran.
وحید کریمی
. Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Univ. of Zanjan, Zanjan, Iran.
محمد حسین عظیمی
National Institute of Ornamental Plants (NIOP), Mahallat, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :