اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 6، Issue: 3
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 110
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-6-3_007
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
این تحقیق به منظور مطالعه اثر محلول های غذایی بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (T. gesneriana) رقمApricot parrot در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار محلول غذایی، ۴ واحد آزمایشی و ۳ تکرار انجام شد. گیاهان با پنج نوع محلول غذایی مختلف (۱S، ۲S، ۳S، ۴S و ۵S) به ترتیب با نسبت صفر، ۰۳۸/۰، ۰۷۴/۰، ۱۱/۰ و ۱۴/۰ نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل تغذیه شدند. تمام محلولهای غذایی حاوی مقادیر مشابهی از سایر عناصر معدنی بودند. غلظت نیتروژن کل در تمام محلول ها ۵/۲ میلیاکی والان در لیتر و غلظت کل عناصر غذایی در تمام محلول ها ۸/۴ میلیاکی والان در لیتر بود. بر اساس نتایج، با افزایش مقدار آمونیوم در محلول های غذایی، مقدار نیتروژن و پروتئین کل ذخیره شده در پیاز کاهش پیدا کرده، اما مقدار این شاخص در اندام هوایی افزایش پیدا کرد. مقادیر آمونیوم مورد استفاده در محلول ها بر غلظت پتاسیم اندام هوایی گیاهان تاثیر معنی داری نداشت و افزایش مقدار آمونیوم باعث افزایش غلظت فسفر در اندام های هوایی گیاهان شد. بیشترین مقدار کلسیم و منیزیم اندام های هوایی، وزن تر ثبت شده و طول و قطر ساقه گلدهنده در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی ۲ Sبه دست آمد. با افزایش مقدار آمونیوم، تعداد پیازچه های تولیدی افزایش یافته، اما اندازه آنها کاهش پیدا کرد. مدت زمان لازم از کاشت تا گلدهی پیازها با افزایش مقدار آمونیوم کاهش یافت. بیشترین طول عمر پس از برداشت گل ها در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی ۲S مشاهده شد. به طور کلی، بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که با افزایش مقدار جزیی آمونیوم در محلول غذایی، شاخص های کیفی گل لاله مانند طول و قطر ساقه گلدهنده افزایش یافته ولی طول عمر پس از برداشت و تعداد پیازچه تولیدی رو به کاهش می گذارند.
Keywords:
Authors
حجت اله عباسی
Faculty of Agric. and Nat. Resour., Univ. of Tehran, Karaj, Iran.
مصباح بابالار
Faculty of Agric. and Nat. Resour., Univ. of Tehran, Karaj, Iran.
حسین لسانی
Faculty of Agric. and Nat. Resour., Univ. of Tehran, Karaj, Iran.
روح انگیز نادری
Faculty of Agric. and Nat. Resour., Univ. of Tehran, Karaj, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :