برآورد و تحلیل توابع تقاضای نیروی کار با در نظرگرفتن تفاوت جنسیت در ایران
Publish place: The Journal Of Planning and Budgeting، Vol: 26، Issue: 4
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 212
This Paper With 31 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPBUD-26-4_002
تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1401
Abstract:
در سه دهه اخیر، بهرغم پایین بودن نرخ مشارکت نیروی کار زنان، نرخ بیکاری زنان افزایش قابلملاحظه ای یافته و از نرخ بیکاری مردان فزونی گرفته است. در پژوهش حاضر، عوامل موثر بر تقاضای نیروی کار برحسب جنسیت (زنان و مردان) شناسایی شده است. نتایج برآورد الگوی پویا با استفاده از داده های آماری سالهای ۱۳۹۶-۱۳۶۵ به روش گشتاورهای تعمیمیافته چندمعادله ای نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی غیرنفتی اثر مثبت و معنادار و دستمزدهای نسبی، هزینه نیروی کار نسبت به سرمایه، و سرمایه سرانه اثر منفی و معنادار بر تقاضای نیروی کار برحسب جنسیت دارند. نتایج حاصل از برآورد الگو نشان میدهد که سرعت تعدیل نیروی کار به سمت سطح مطلوب برای نیروی کار زن کندتر از نیروی کار مرد است. نتایج برآورد الگو نشانگر آن است که اثر مثبت تولید ناخالص داخلی غیرنفتی بر تقاضای نیروی کار زنان بیشتر از مردان است. بنابراین در شرایط رکودی، زنان نسبت به مردان فرصت های شغلی بیشتری را از دست میدهند. یافته دیگر آنکه، نیروی کار زن و مرد جانشین هستند و در نتیجه، اجرای سیاستهای یارانه دستمزد و معافیت حق بیمه سهم کارفرما برای استخدام زنان تاثیر مثبت و معناداری بر اشتغال نیروی کار زن دارد. همچنین، نیروی کار و سرمایه جانشین هستند و اجرای سیاستهایی که به افزایش هزینه نیروی کار نسبت به سرمایه منجر شود، به کاهش اشتغال منتهی میشود. در نهایت، پیشرفت فناوری از طریق افزایش سرمایه سرانه اثر منفی قابلتوجهی بر اشتغال نیروی کار زن و مرد دارد.
Keywords:
Dynamic Labor Demand , Adjustment Costs , Capital Intensive , Technological Progress , Multiple Equation GMM. , تقاضای نیروی کار پویا , هزینه های تعدیل , سرمایه بری , پیشرفت فناوری , روش گشتاورهای تعمیم یافته چندمعادله ای
Authors
علیرضا امینی
Associate Professor, Faculty of Economics and Accounting, Islamic Azad University, Central Tehran Branch, Tehran, Iran
بهنام نیک بین
M.A in Economic Development and Planning, Allameh Tabataba’i University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :