مهارت سواد دیجیتالی کارکنان و رابطه آن با توانمندسازی آنان (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی)

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172

This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STIM-8-1_008

تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1401

Abstract:

هدف: امروزه داشتن مهارت سواد دیجیتالی از توانمندی های مهم برای کارکنان برای پیشبرد مسئولیت های شغلی است. بنابراین، بررسی مهارت سواد دیجیتالی کارکنان سازمان ها و عوامل مرتبط با آن ضروری است. هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزیابی سواد دیجیتالی کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی تهران می باشد. روش : پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، پیمایشی- توصیفی است که با استفاده از پرسشنامه انجام شد. جامعه آماری تحقیق ۴۴۰ نفر از کارکنان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر دانشگاه علامه طباطبائی (تهران) بودند که با فرمول کوکران حجم نمونه آماری به تعداد ۲۰۶ نفر محاسبه و تعیین شد. در این پژوهش با استفاده از روش تصادفی ساده، پرسشنامه ها بین پاسخگویان توزیع گردید. جهت سنجش توانمندسازی کارکنان از پرسشنامه استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (۱۹۹۵) و برای سنجش سواد دیجیتالی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. کلیه تحلیل ها نیز با استفاده از نسخه ۲۳ نرم افزار Spss انجام گرفت. نتایج: نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین کل میزان توانمندسازی کارکنان برابر با (۸۶.۳) بوده و در سطح زیاد قرار دارد، ولیکن، میانگین میزان مهارت سواد دیجیتالی آنان برابر با (۵۳.۳) و در سطح متوسط می باشد. همچنین پاسخگویان دارای بیشترین سطح توانمندسازی در مولفه های احساس معناداری با میانگین (۸۰.۴)، و شایستگی برابر با میانگین (۴۹.۴) بودند، ولیکن در مولفه های حق انتخاب برابر با (۳۱.۳)، و تاثیرگذاری (۳۶.۳) در سطح متوسط قرار داشتند. نتایج سایر یافته های تحقیق نشان داد بین مهارت سواد دیجیتالی و توانمندسازی کارکنان رابطه معناداری وجود داشته و ضریب همبستگی برابر با (r = .۲۷۸) به دست آمد. نتایج بررسی روابط همبستگی مولفه های توانمندسازی نیز نشان داد که به جز مولفه احساس معناداری، بین سایر مولفه های توانمندسازی کارکنان و مهارت سواد دیجیتالی رابطه معناداری وجود داشته و در این میان، مولفه حق انتخاب (r = .۳۴۲) دارای بیشترین همبستگی و احساس شایستگی (r = .۱۸۷) دارای کم ترین همبستگی با مهارت سواد دیجیتالی کارکنان بود. میزان همبستگی مولفه ثاثیرگذاری نیز برابر با (r = .۲۸۷) بدست آمد. نتیجه گیری: مهارت سواد دیجیتالی کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی در سطح مناسبی قرار ندارد. همچنین با توجه به اهمیت رابطه موجود بین مهارت سواد دیجیتالی کارکنان و میزان توانمندسازی روانشناختی آنان، ضروری است که جهت ارتقای مهارت سواد دیجیتالی کارکنان، اقدامات آموزشی لازم در دانشگاه ها صورت پذیرد. در این رابطه ایجاد سرفصل آموزشی مهارت های سواد دیجیتالی در آموزش های ضمن خدمت کارکنان، و برگزاری دوره های آموزشی با محوریت مدیریت اسناد و محتوی دیجیتال از راهکارهای پیشنهادی پژوهش حاضر است.  

Authors

حسن منطق

دانشجوی دکتری، مدیریت اطلاعات و دانش، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

لیلا جباری

دانشجوی دکتری، مدیریت اطلاعات و دانش، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سواد دیجیتالی معلمان زبان انگلیسی در محیط های آموزشی ایران: ضرورت حرفه ای سازی معلمان در دنیای دیجیتال [مقاله ژورنالی]
  • DOI: ۱۰.۲۲۰۵۹/jflr.۲۰۱۹.۲۶۶۹۸۷.۵۵۶اسکات، س.، ژافه، د. (۱۳۷۵). تواناسازی کارکنان. ترجمه م. ...
  • اعرابی، س.م.، فیاضی، م. (۱۳۸۷). متدولوژی تدوین و جاری ...
  • حسن پور، ا.، عباسی، ط. (۱۳۸۸). مدیریت منابع انسانی ...
  • زارعی متین، ح.، محمدی الیاسی، ق.، صنعتی، ز. (۱۳۸۶). ...
  • ضیائی، م.ص.، نرگسیان، ع.، آیباغی اصفهانی، س. (۱۳۸۷). نقش رهبری ...
  • عابد سعیدی، ژ.، مظفری، م.، پازارگادی، م.، علوی مجد، ح. ...
  • عباسی، ط.، حسن پور، ش.، حسنعلی پور هریس، ...
  • قربانی زاده، ع. (۱۳۸۵). بررسی رابطه بین کیفیت زندگی ...
  • قوچانی، ف.، حیدری، ح.، یزدانی زیارت، م. (۱۳۹۱). بررسی رابطه ...
  • محرمی، ا.، مهدیون، ر.، قاسم زاده، ا.، رزاقی، م. ...
  • نیکخواه، م.، کردی بروجنی، ا. (۱۳۹۸). بررسی نقش شیوه ...
  • نمایش کامل مراجع