مدل سازی عملکرد حرارتی و الکتریکی سلول خورشیدی در حضور متمرکزکننده و بدون آن، تحت شرایط مختلف محیطی
Publish place: Journal of Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers، Vol: 19، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 350
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-19-2_015
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1401
Abstract:
مدل سازی و شبیه سازی، نقش بسیار مهمی در طراحی، توسعه و پیش بینی عملکرد سیستم های فتوولتائیک دارد. هدف این مقاله، توسعه یک رهیافت جدید برای شبیه سازی عملکرد الکتریکی و حرارتی سلول خورشیدی در شرایط مختلف محیطی است. مدل سازی حرارت و دما در یک سلول خورشیدی سیلیکونی تجاری، با محاسبه تلفات گرمایی و با روش انتقال حرارت انجام شده است. همچنین اثرات شرایط محیطی مانند تغییرات شدت تابش نور خورشید بهدلیل استفاده از متمرکزکننده، دمای محیط و سرعت باد بر توزیع دما و عملکرد الکتریکی سلول خورشیدی، بررسی شده است. افزایش شدت تابش نور خورشید با استفاده از متمرکزکننده نسبت به حالت بدون تمرکز در سلول خورشیدی، موجب افزایش توان خروجی خواهد شد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که در شرایط آزمایشی استاندارد، میزان توان خروجی سلول خورشیدی سیلیکونی مدل شده بدون متمرکزکننده برابر ۱۴.۳ میلی وات بر سانتیمتر مربع است، درحالی که میزان توان خروجی همان سلول در حضور سیستم متمرکزکننده با نسبت تمرکز دو، به ۲۵.۷ میلی وات بر سانتیمتر مربع خواهد رسید. از طرفی با افزایش دما، میزان بازدهی و توان خروجی سلول خورشیدی مدل شده در هر دو حالت استفاده از متمرکزکننده و بدون آن، به اندازه ۰.۵-۰.۴ درصد بر درجه سلسیوس کاهش می یابد. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده،با افزایش سرعت باد، اختلاف دمای سلول خورشیدی و محیط کم می شود.
Keywords:
Solar cell electrical performance , solar cell temperature distribution , heat transfer modeling , simulation , عملکرد الکتریکی سلول خورشیدی , توزیع دمای سلول خورشیدی , مدل سازی انتقال حرارت , شبیه سازی
Authors
زهرا اشرفی پیمان
Amirkabir University of Technology
حسن غفوری فرد
Amirkabir University of Technology
حمیدرضا حبیبیان
Amirkabir University of Technology
امید شکوفا
Iranian Space Research Center
امیر جعفرقلی
Amirkabir University of Technology
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :