مقایسه اثرات عصاره نعناع فلفی، ویتامین C، ویتامین E، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 249
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-14-2_006
تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1401
Abstract:
این آزمایش به منظور بررسی اثرات عصاره نعناع فلفلی، ویتامین C و E، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک بر عملکرد، پارامترهای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی انجام گرفت. ۲۴۰ جوجه گوشتی یکروزه (راس ۳۰۸) در ۸ تیمار و ۵ تکرار به ازای هر تیمار توزیع شدند. گروههای آزمایشی شامل جیره پایه بدون افزودنی و تحت شرایط دمای استاندارد (شاهد منفی)، جیره پایه بدون افزودنی و تحت شرایط تنش گرمایی (شاهد مثبت)، شاهد مثبت مکمل شده به ترتیب با ۲۵ میلی گرم در کیلوگرم ویرجینیامایسین، ۲۵۰ میلی گرم در کیلوگرم پروبیوتیک پروتکسین، ۵۰۰ میلیگرم درکیلوگرم ویتامینC ، ۲۵۰ میلیگرم در کیلوگرم ویتامین E، ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرم در کیلوگرم عصاره نعناع فلفلی بود. نتایج نشان داد که گروههای شاهد منفی، پروبیوتیک و ویتامین E وزن بدن بیشتری در مقایسه با گروه شاهد مثبت داشتند. همه تیمارهای آزمایشی به استثنای تیمار آنتیبیوتیک در مقایسه با تیمار شاهد مثبت موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک شدند (۰۵/۰P<). بالاترین میزان تریگلیسرید سرم و چربی حفره شکمی در گروههای آنتیبیوتیک و شاهد مثبت مشاهده شد (۰۵/۰P<). افزودنیهای خوراکی سبب کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون نسبت به گروه شاهد مثبت شد (۰۵/۰P<). همچنین استفاده از پروبیوتیک و ۵۰۰ میلیگرم عصاره نعناع فلفی موجب بهبود تیتر آنتیآبادی علیه نیوکاسل، گامبورو و آنفلوآنزا و SRBC نسبت به گروه شاهد مثبت شدند (۰۵/۰P<). به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از ۵۰۰ میلیگرم عصاره نعناع فلفی مشابه ویتامین E، ویتامین C و پروبیوتیک با بهبود سیستم ایمنی و عملکرد رشد میتواند در جیره جوجههای تحت تنش گرمایی مفید باشد.
Keywords:
Authors
زینب پالیزبان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
کامران طاهرپور
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
محمد اکبری قرائی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
حسینعلی قاسمی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک، اراک، ایران
جبار جمالی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :