بررسی اثر ضدباکتری شیرابه و عصاره های آبی و هیدروالکلی گیاه شیر تیغک

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 227

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-8_006

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: ظهور باکتری های مقاوم به چند دارو، مشکلات بالینی مهمی در درمان بیماری های عفونی ایجاد کرده است. گیاه شیر تیغک با خواص دارویی متعدد می تواند به عنوان منبع بالقوه اثرات ضدباکتری باشد. روش بررسی: عصاره آبی و هیدروالکلی گیاه شیر تیغک به روش خیساندن تهیه می شود. در این مطالعه اثر ضدباکتری آن و همچنین شیرابه گیاه بر روی دو باکتری Escherichia coli و Staphylococcus aureus با روش انتشار دیسک و تعیین MIC و MBC طبق متد CLSI مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: حداقل غلظت کشندگی در شیرابه و عصاره های آبی و هیدروالکلی برای باکتری E. coli به ترتیب در غلظت های ۸/۷، ۶/۱۵ و ۸/۷ میلی گرم بر میلی لیتر و برای باکتری S. aureus به ترتیب در غلظت های ۹/۳، ۸/۷ و ۵/۶۲ میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. بیشترین اثر ضدباکتری با توجه به قطر هاله عدم رشد، مربوط به اثر شیرابه گیاه بر باکتری S. aureus بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر اولین نتایج از اثر ضدباکتری شیرابه و عصاره های آبی و هیدروالکلی گیاه S. oleraceus در ایران را ارائه می دهد. بیشترین اثر مهارکنندگی مربوط به شیرابه گیاه در غلطت ۹/۳ میلی گرم بر میلی لیتر بر باکتری S. aureus بود. بررسی های بیشتر می تواند به درک ما از خواص بالقوه ضد میکروبی این گیاه کمک کند.

Authors

رضا غفاری پور

Department of Medical Laboratory Sciences, School of Paramedical Sciences, Dezful University of Medical sciences, Dezful, Iran.

افشار بارگاهی

Department of Biochemistry, School of Medicine, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran.

مرضیه انعام

Central Research Laboratory, School of Medicine, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :