بررسی اثر آنتاگونیست گیرنده D۲ دوپامینی بر روند اسپرماتوژنز در موش صحرایی تحت استرس فیزیکی یا روانی و فرزندان حاصل از آن ها

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-6_003

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: استرس سبب بروز اختلال در ترشح نروترنسمیترها و اختلال در تولیدمثل می شود. دوپامین از مهم ترین نروترنسمیترها است که گیرنده D۲ آن در بیضه شناسایی شده است. ممکن است مصرف داروهای موثر بر سیستم تولیدمثلی بر فیزیولوژی فرزندان حاصل از والدین تحت تیمار تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مهار گیرنده های دوپامینی D۲ (D۲R) بر بافت بیضه و روند اسپرماتوژنز در موش های صحرایی تحت استرس و فرزندان حاصل از آن ها بود. روش بررسی: ۷۲ راس موش صحرایی نر بالغ ویستار با وزن۱۰±۱۹۰ گرم به گروه های سالین، سولپیراید (آنتاگونیست D۲R) (۴ میلی گرم بر کیلوگرم، درون صفاقی)، استرس فیزیکی یا روانی و استرس فیزیکی یا روانی دریافت کننده سولپیراید تقسیم شدند. استرس فیزیکی یا روانی به کمک جعبه ارتباطی القا شد. در پایان تیمار ۱۴ روزه، هر موش نر با سه موش ماده جفت گیری کرد. فرزندان نر حاصل تا سن بلوغ در شرایط طبیعی پرورش یافتند. سپس شاخص های اسپرماتوژنز (تعداد سلول اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید و سلول سرتولی)، قطر لوله های اسپرم ساز و ضخامت کپسول بیضه و غلظت سرمی تستوسترون در موش های تحت تیمار و فرزندان نر ارزیابی شد. داده ها با آنووای یک طرفه و دانکن در نرم افزار SPSS تحلیل شدند. یافته ها: اعمال استرس یا تجویز سولپیراید باعث کاهش معنی دار تعداد سلول های اسپرماتوژنیک (سلول اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید و سرتولی) و شاخص های مورفومتریک (قطر لوله های اسپرم ساز و ضخامت کپسول بیضه) و غلظت تستوسترون در والد و فرزندان در مقایسه با گروه های کنترل متناظر شد (۰۵/۰P˂). نتیجه گیری: استرس سبب کاهش اسپرماتوژنز در والد و فرزند می شود. تجویز سولپیراید اثرات سوء استرس بر اسپرماتوژنز را در هر دو نسل تشدید می کند.

Authors

شهلا امیری

Department of Biology, Faculty of Sciences, Urmia University

فرین بابائی بالدرلو

Department of Biology, Faculty of Sciences, Urmia University

غلامرضا نجفی

Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Urmia University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :