ارتباط انگیزه تحصیلی با نگرش نسبت به آینده شغلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 14، Issue: 1
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 299
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-14-1_008
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1401
Abstract:
زمینه و هدف: علاقه و انگیزه تحصیلی دانشجویان از مهم ترین چالش های دانشگاه ها محسوب می شود که بر برون داد سیستم های آموزشی بسیار اثرگذار است. عوامل مختلفی می توانند این انگیزه و علاقه را تحت تاثیر قرار دهند که آینده شغلی یکی از این عوامل می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین انگیزه تحصیلی با نگرش نسبت به آینده شغلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
روش بررسی: در مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی حاضر، ۲۹۱ نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده و وارد مطالعه گردیدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه روا و پایای نگرش نسبت به آینده شغلی و نیز پرسشنامه استاندارد انگیزه تحصیلی هارتر (Harter) جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۲ تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافته ها: نتایج نشان دادند که ۱/۵۹ درصد از دانشجویان میانگین نمره نگرش نسبت به آینده شغلی متوسط و کمتر از متوسط و ۴۳ درصد از آن ها میانگین نمره انگیزه تحصیلی متوسط و بالاتر از متوسط را کسب نمودند. براساس نتایج رگرسیون، نگرش نسبت به آینده شغلی (۲۹ درصد) و مقطع تحصیلی (۱۳ درصد) دو متغیری بودند که انگیزه تحصیلی دانشجویان را پیش بینی می نمودند.
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط معنادار انگیزه تحصیلی با آینده شغلی و سطح نامطلوب انگیزه تحصیلی لازم است در جهت کاهش نگرانی های موجود نسبت به آینده شغلی در دانشجویان و در نتیجه افزایش انگیزه تحصیلی آن ها اقدامات لازم انجام شود.
Authors
طاهره شریفی
Tehran University of Medical Sciences
سمیه ابراهیم بای
Student Research Committee, Torbat Heydarieh University of Medical Sciences
فرشته نجفی هدک
Department of Epidemiology, Tehran University of Medical Sciences
امین محمدی
Department of Management Sciences and Health Economics, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :