آسیب شناسی خدمتی سربازان وظیفه در یگان های مرزبانی ناجا
Publish place: Journal of Border Science and Technology، Vol: 11، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 592
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BST-11-2_003
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401
Abstract:
رکن اساسی نیروهای مسلح را نیروی انسانی به ویژه سربازان تشکیل می دهد. مرزبانی ناجا به عنوان جزئی از نیروهای مسلح از این امر مستثنی نبوده و شرایط خدمت در آن می تواند عاملی برای بروز جرائم متعدد باشد. بنابراین پرسش اصلی پژوهش حاضر «زمینه ها و بسترهای ارتکاب جرائم شایع سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی کدام اند؟» می باشد. پژوهش حاضر بلحاظ هدف کاربردی و بلحاظ محتوا از نوع کیفی بوده که با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته، داده های لازم گردآوری گردیده است که روایی آن از طرف خبرگان و کارشناسان مورد تائید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرآیند بازبینی مجدد از طرف تعدادی از جامعه آماری تائید شد. جامعه آماری تحقیق حاضر سربازان وظیفه حاضر به خدمت در فرماندهی مرزبانی به تعداد ۲۸ نفر به شرط اشباع نظری با مشخصات دارای سابقه جرم، فاقد سابقه و همچنین کارکنان پایور مرتبط با سربازان وظیفه مذکور بوده اند. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار اطلس تی در سه سطح مفاهیم، مقوله و مقوله عمده در جریان مراحل کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بخش یافته ها، ۴۸ مفاهیم مرتبط با زمینههای ارتکاب جرائم شایع سربازان در قالب ۱۱ مقوله انتزاعی احصاء و سپس مقوله ها مورد دسته بندی و در انتها مقوله هسته انتخاب و بر اساس ارتباط مقوله ها با یکدیگر، نظریه زمینه ای تدوین گردید. نتیجه تحقیق حاضر گویای این واقعیت است که، کم توجهی به عوامل اعتقادی به عنوان شرایط علی، توجه ناکافی به امور خدمات رسانی و توسعه نظارت ها به عنوان عوامل مداخله گر و همچنین بسترسازی از سوی افراد آلوده کننده بیرونی و وجود فرصت های جرم و استمرار جرم به عنوان شرایط زمینه ای در بروز جرائم شایع کارکنان وظیفه مرزی نقش موثری دارند.
Keywords:
Authors
مهدی یکتائی
دانشجوی دکتری مدیریت دانش راهبردی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی، تهران، ایران
بهمن سهرابی
کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات و امنیت انتظامی، تهران، ایران
مهدی کاظمی کلور
دانشجوی دکتری اندیشه سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، تهران، ایران
محمد میرزایی
استادیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :