ارتباط شیوه فرزندپروری والدین با میزان ترس و همکاری کودکان ۸-۴ ساله، مراجعه کننده به کلینیک های دندانپزشکی شهر قم

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 139

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-4_006

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: ترس و اضطراب ناشی از خدمات دندانپزشکی، باعث کاهش همکاری کودک حین درمان می شود. سبک فرزندپروری یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی واکنش رفتاری کودک نسبت به درمان دندانپزشکی است. در این مطالعه تاثیر شیوه فرزندپروری والدین بر میزان ترس و همکاری کودکان در سنین ۸-۴ ساله بررسی گردید. روش بررسی: پژوهش حاضر به روش مقطعی بر روی ۱۵۰ کودک مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی شهر قم (سال ۱۳۹۷) به صورت تصادفی انجام شد. سبک فرزندپروری با استفاده از پرسشنامه بامریند (Baumrind)، میزان ترس کودک با پرسشنامه  Children Fear Schedule- Dental Subscale و میزان همکاری کودک، با شاخص فرانکل (Franckel Index) ارزیابی شد. رابطه شیوه فرزندپروری والدین بر میزان ترس و همکاری کودکان با استفاده از آزمون همبستگی و درصورت لزوم رگرسیون بررسی گردید. یافته ها: در این مطالعه، همبستگی بین سبک های فرزندپروری سهل گیرانه، مستبدانه و مقتدرانه با نمره ترس کودکان معنی دار نبود، اما براساس آزمون توکی، نمره سبک فرزندپروری مستبدانه در گروه منفی از نظر شاخص فرانکل، اختلاف معنی داری نشان داد که بالاتر از سایر گروه ها بود (۰۰۱/۰=.(p نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد کودکانی که والدین مستبد دارند، در رابطه با درمان های دندانپزشکی، کمتر همکاری می کنند، اما ترس کودکان با سبک های فرزندپروری والدین ارتباطی ندارد.

Authors

آیدا مهدی پور

Department of Pediatric Dentistry, School of Dentistry, Qom University of Medical Sciences

دنیا علی نژاد

Department of Pediatric Dentistry, School of Dentistry, Tehran University of Medical Sciences

روشنک منتظری هدشی

Department of Pediatric Dentistry, School of Dentistry, Tehran University of Medical Sciences

ابوالفضل محمدبیگی

Department of Epidemiology & Biostatistics, Environmental Pollution Research Center, School of Health, Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bankole OO, Aderinokun GA, Denloye OO, Jeboda SO. Maternal and ...
  • Jabarifar SE, Ahmadi Rozbahani N, Hosseini L. A comparative evaluation ...
  • نمایش کامل مراجع