ارزیابی جو آموزشی و عوامل مرتبط با آن از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم، سال ۱۳۹۷

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 192

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-13-133_005

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: ارزشیابی فعالیت های یادگیری و یاددهی، از فعالیت های مورد تاکید و توجه در موسسات آموزشی است. یکی از ابزارهای تشخیصی در این زمینه، اندازه گیری محیط و فضای آموزش یا به عبارتی جو آموزشی است. این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان درخصوص جو آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قم صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی بر روی تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۷ انجام شد. براساس روش نمونه گیری چندمرحله ای، ۳۰۶ دانشجو انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد Dreem بود. داده ها به کمک آزمون های تی مستقل و واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی دانکن و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ تحلیل شدند. یافته ها: میانگین نمره جو آموزشی از دیدگاه دانشجویان، ۱/۲۳±۱/۱۱۴ نمره بود. ۷/۰% نمونه ها وضعیت جو آموزشی را نامطلوب، ۸/۲۴% نیمه مطلوب، ۳/۶۹% مطلوب و ۲/۵% بسیار مطلوب ارزیابی کردند. براساس آزمون تی مستقل در حیطه های دیدگاه نسبت به یادگیری، دیدگاه نسبت به محیط آموزشی، دیدگاه نسبت به وضعیت اجتماعی خود، همچنین نمره کل جو آموزشی برحسب جنس، تفاوت معنی داری وجود داشت (۰۵/۰p<). آزمون واریانس نشان داد در حیطه دیدگاه نسبت به یادگیری برحسب دانشکده محل تحصیل، تفاوت معنی داری وجود دارد (۰۰۷/۰=p). بین معدل با جو آموزشی، همبستگی مستقیم معنی داری وجود داشت (۰۲۲/۰=p، ۳۰۷/۰=r). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد جو آموزشی دانشگاه از نظر اکثریت دانشجویان مطلوب بوده و دانشجویان مذکر دیدگاه مثبت تری به جو آموزشی دانشگاه نسبت به دانشجویان مونث داشته اند. همچنین دانشجویان دارای معدل بالاتر، نسبت به جو آموزشی دیدگاه مطلوب تری دارند.

Authors

زهرا باقری

Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences

سیامک محبی

Department of Health Education & Health Promotion, School of Health, Qom University of Medical Sciences

سید حسن عادلی

Department of Internal Diseases, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences

فاطمه رجعتی

Department of Health Education & Health Promotion, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :