ایمنی زایی آنتی ژنN-CfTX-۲ عروس دریایی در موش سوری
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 12، Issue: 9
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 187
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-12-9_005
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
Abstract:
زمینه و هدف: عروس دریایی(Chironex fleckeri) ، سمی ترین گونه و خطرناک ترین موجود دریایی است. CfTX-۲ یکی از پروتئین های آنتی ژنیک زهر عروس دریایی بوده که به منظور تحریک سیستم ایمنی، جهت درمان و به عنوان کاندید واکسن پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف طراحی، بهینه سازی، سنتز و بیان ژن N-CfTX-۲ در E. coli و بررسی تولید آنتی بادی و ایمنی زایی در موش سوری انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، توالی ژن کامل N-CfTX-۲ از NCBI (به شماره AFQ۰۰۶۷۷.۱) به دست آمد. پس از بهینه سازی کدونی میزبانE. coli ، سایر بررسی های بیوانفورماتیکی لازم برای بیان بهتر ژن؛ از قبیل پایداری پروتئین و ساختار mRNA انجام شد. توالی ژن جهت سنتز و همانندسازی در وکتور pET۲۱a(+) سفارش داده شد. وکتور نوترکیب به درون باکتری E. coli BL۲۱ منتقل و بیان پروتئین با IPTG القا گردید. پس از تخلیص پروتئین، آنتی ژن حاصل در چهار نوبت به موش ها تزریق و میزان آنتی بادی تولیدی در سرم آنها اندازه گیری شد، سپس آنتی بادی تولیدی از سرم موش جداسازی و به وسیله تست ELISA تایید گردید. ۶۰ روز پس از اولین تزریق، حیوانات به وسیله زهر Chironex fleckeri چالش شدند.
یافته ها: توالی ژنی N-CfTX-۲ کلون شده در وکتور بیانی pET۲۱a(+) به وسیله PCR و پروتئین نوترکیب تولیدشده به وسیله SDS-PAGE و لکه گذاری وسترن تایید گردید. همچنین موش های ایمن شده ۵۰ برابر LD۵۰، زهر عروس دریایی را تحمل کردند.
نتیجه گیری: با توجه به خاصیت آنتی ژنی N-CfTX-۲ و تولید آنتی بادی در حیوان آزمایشگاهی، می توان از این پروتئین در مطالعات آتی به عنوان یک کاندید واکسن استفاده کرد.
Keywords:
Authors
حسین هنری
Biology Research Center, Faculty of Sciences, Imam Hossein University
سید مجتبی آقایی
Biology Research Center, Faculty of Sciences, Imam Hossein University
حامد جلیل پور
Biology Research Center, Faculty of Sciences, Imam Hossein University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :