تاثیر کاربرد ژل تامپ بر میزان درد و خونریزی، بعد از کشیدن دندان: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 128

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-12-8_002

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: خونریزی و درد، از عوارض کشیدن دندان است که اقدامات پیشگیرانه برای کاهش شدت این عوارض، سبب بهبود کیفیت خدمات و افزایش راحتی بیماران خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کاربرد ژل تامپ بر خونریزی و درد پس از کشیدن دندان صورت گرفت روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی ۷۱ بیمار مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی، جهت کشیدن دو دندان مشابه در فک بالا یا پایین انجام شد. بعد از کشیدن دندان، به طور تصادفی جهت پانسمان در یک سمت از ژل تامپ و در سمت مقابل از گاز استریل استفاده شد. خونریزی و درد پس از کشیدن دندان، در زمان های مختلف ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، من ویتنی و فریدمن تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه میانگین سن بیماران، ۰۱/۶±۲۹/۲۹ سال برآورد شد و ۱/۵۲% از نمونه ها زن بودند. در گروه ژل تامپ در ۲/۹۷% از موارد، خونریزی در یک ساعت اول و در ۸/۲% موارد، خونریزی در بازه زمانی ۴-۱ ساعت، پس از کشیدن دندان قطع شده بود. در گروه کنترل به ترتیب در ۷/۵۰ و ۳/۴۹% موارد، خونریزی در زمان های یک ساعت اول و ۴-۱ ساعت پس از کشیدن دندان ادامه داشت که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. در گروه ژل تامپ، شدت درد ثبت شده در زمان های مختلف پس از کشیدن دندان، به میزان معنی داری کمتر از گروه کنترل گزارش شد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از ژل تامپ در حفره دندانی پس از جراحی کشیدن دندان، می تواند سبب کاهش میزان خونریزی و شدت درد بیماران شود.

Keywords:

Tooth extraction , Hemorrhage , Pain , Gelatamp , A Randomize Clinical Trial , کشیدن دندان , خونریزی , درد , ژل تامپ , کارآزمایی بالینی تصادفی شده.

Authors

پویا پیری

Faculty of Dentistry, Qom University of Medical Sciences

ابوذر اسمعیلی ساری

Department of Oral & Maxillofacial Surgery, Qom University of Medical Sciences

آیدا مهدی پور

Department of Pediatric Dentistry, Qom University of Medical Sciences

حمید آسایش

Qom University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :