بررسی تغییرات بیوشیمیایی و ساختاری دستگاه تناسلی هایپرآندروژنیسم سندرم تخمدان پلی کیستیک تجربی القاشده با لتروزول در موش صحرایی
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 10، Issue: 8
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 207
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-8_002
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
Abstract:
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از مهم ترین اختلالات آندوکرینی است که در حدود ۱۰-۵% زنان را در سنین تولیدمثل تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین این سندرم یکی از مهم ترین علل ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری می باشد. در این مطالعه اثر لتروزول بر روی هورمون های تستوسترون، استرادیول سرم، وزن بدن و تخمدان بررسی گردید.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی ۲۰ سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار (وزن ۲۰۰-۱۸۰ گرم)، در قالب ۲ گروه انجام شد. گروه اول (کنترل)، ۲/۰ میلی لیتر آب مقطر (حلال) و گروه دوم ( هایپرآندروژیسم) لتروزول را با دوز ۱ میلی گرم برکیلوگرم به صورت گاواژ و به مدت ۲۱ روز دریافت کردند. بعد از پایان دوره، از هرگروه، ۶ قطعه موش به طور تصادفی، انتخاب و جهت مطالعات هورمونی کشته شدند. در اولین اقدام، از قلب حیوانات خونگیری به عمل آمد و نمونه های سرمی تهیه و سانتریفوژ شدند، همچنین نمونه های رحم نیز تهیه گردید. در مطالعات سرمی، میزان تستوسترون و استرادیول به روش ELISAاندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از آزمون تی مستقل استفاده گردید. سطح معنی داری، ۰۵/۰p< در نظر گرفته شد.
یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده میزان غلظت هورمون تستوسترون، وزن بدن و تخمدان در گروه های دریافت کننده لتروزول در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد لتروزول به عنوان یک مهارکننده غیراستروئیدی آروماتاز، بلوکه کننده تبدیل تستوسترون به استرادیول بوده و باعث افزایش سطح سرمی هورمون تستوسترون، همچنین باعث افزایش وزن تخمدان و بدن می شود.
Keywords:
Authors
اعظم سلیمانی
Urmia University
محمدصالح رسولی
Saba University
رضا حیدری
Urmia University
عباس احمدی
Urmia University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :