تاثیر تمرینات متناوب پر شدت و مصرف مکمل پروبیوتیک بر سلول های ایمنی، پروتئین واکنشی C و ایمونوگلوبین A در بازیکنان جوان فوتبال
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 10، Issue: 8
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 135
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-8_005
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: تمرینات شدید سبب تضعیف توانایی سیستم ایمنی و ابتلا به عفونت های مجاری تنفسی فوقانی (URTI) می شود. مکمل های پروبیوتیکی، میزان بروز عفونت ها را کاهش می دهند، در تحقیق حاضر، تاثیر ۸ هفته تمرینات متناوب پر شدت به همراه مصرف ماست پروبیوتیک بر سلول های ایمنی، CRP و IgA در بازیکنان جوان فوتبال بررسی گردید.
روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی و کاربردی، ۳۶ مرد جوان سالم (۱۹-۱۶ سال) به دو گروه مکمل - تمرین (ST) و تمرین (T) با میانگین قد ۷۷/۰±۱۷۲ سانتی متر، وزن ۸۷/۵±۷۶/۶۶ کیلوگرم و BMI برابر با ۰۹/۲±۲۷/۲۱ به طور تصادفی تقسیم شدند. نمونه های خونی قبل و بعد از ۸ هفته تمرین، صبح ناشتا و بعد از انجام آزمون های توان هوازی و بی هوازی گرفته شد، آزمون شوندگان، سه جلسه در هفته و هر جلسه، ۹۰ دقیقه تمرین کردند و گروه تجربی، روزانه ۲ وعده ماست پروبیوتیک (به میزان ۴۰۰ میلی لیتر) مصرف کردند. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی و اندازه گیری های مکرر در سطح معنی داری، ۰۵/۰>p تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: پس از برنامه تمرینی در گروه تجربی، میزان لنفوسیت ها، نوتروفیل ها، ایمونوگلوبین A و پروتئین واکنشگر C استراحتی، افزایش معنی داری داشت و هیچ گونه موردی از ابتلا به URTI مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تمرینات و مصرف مکمل پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد توان هوازی، بی هوازی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به URTI در گروه ST می شود، در نتیجه مصرف روزانه آن در ورزشکارانی که تمرینات شدید آماده سازی جسمانی را سپری می کنند، توصیه می گردد.
کلید واژه ها: پروتئین واکنشی C؛ ایمونوگلوبین A؛ پروبیوتیک؛ سلول های ایمنی؛ عفونت مجاری تنفسی.
Keywords:
Authors
غلامرضا جهانی قیه قشلاق
Azad university Abhar branch
علی رضا آبکار
Azad university Abhar branch
حسین حیدری
Azad university Abhar branch
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :