اعتبارسنجی مقیاس تفکرات پارانوئید در جامعه ایرانی
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 10، Issue: 8
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 246
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-10-8_006
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: از آنجاکه تفکر پارانوئید، رویکردی تک بعدی دارد و استفاده از پرسشنامه های طولانی، کاربرد بالینی و پژوهشی مناسبی ندارند، لذا معرفی پرسشنامه های کوتاه، الزامی به نظر می رسد. پرسشنامه تفکرات پارانوئید (GPTS)، ابزار خودسنجی کوتاهی برای سنجش تفکر پارانوئید در گروه غیربالینی و بالینی می باشد. این پژوهش به منظور اعتبارسنجی این پرسشنامه در جمعیت ایرانی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه زمینه یابی مقطعی، ۳۵۶ دانشجو در سال ۱۳۹۴ به روش نمونه گیری طبقه ای، انتخاب و با پرسشنامه تفکرات پارانوئید (GPTS) و مقیاس پارانوئید آزمون مینه سوتا (MMPI) مورد آزمون قرار گرفتند. روایی، همزمان با اجرای همزمان مقیاس پارانوئید آزمون مینه سوتا (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) سنجیده شد.
یافته ها: ضریب همبستگی نمرات GPTS و MMPI برابر ۷۱/۰ و معنی دار بود (۰۰۱/۰p=). همسانی درونی مقیاس با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، ۸۱/۰ محاسبه گردید.
نتیجه گیری: در جمعیت ایرانی، مقیاس تفکرات پارانوئید، (GPTS) ابزار مناسب و کوتاهی برای غربالگری در پژوهش های مرتبط با تفکر پارانوئید می باشد.
کلید واژه ها: اختلال پارانوئید؛ پرسشنامه شخصیت؛ مطالعات اعتبارسنجی.
Keywords:
Authors
کریم عبدالمحمدی
Payam-e-Nour University
علی محمدزاده
Payam-e-Nour University
عزت الله احمدی
Azarbaijan Shahid Madani University
فرهاد غدیری صورمان
Tabriz University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :