بررسی سطح سلامت روانی کارگران صنایع استان قم، سال ۱۳۹۳
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 9، Issue: 8
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 191
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-8_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: امروزه، تاکید روزافزونی بر ارتقای سطح سلامت روان در محیط های کاری می شود. از طرفی، اختلالات روانی می تواند به طرز موثری فرد و شغل وی را دستخوش تغییر کند. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه بهداشت روانی کارگران و مولفه های آن در صنایع مختلف استان قم انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی سطح سلامت روانی کارگرانصنایع استان قم در سال ۱۳۹۳انجام شد. اطلاعات از ۳۷۹ کارگر (هفت صنعت استان قم) گردآوری شد. ابزارهای مطالعه شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و سلامت عمومی ۲۸ سوالی Goldberg بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
: در این بررسی، سن کارگران ۶۲-۱۶ بامیانگین ۰۶/۱۰±۵۸/۳۳ سال بود. اختلال در کارکرد اجتماعی و نشانه های افسردگی بهترتیب با ۹۷/۵ و ۴۲/۲، بیشترین و کمترین نمره میانگین را داشتند.نمره سلامت عمومی ۸۴/۹±۷۸/۱۷ بود. ۴/۳۰% از افراد در فاکتور اضطراب، اختلالات خواب و ۲/۴۰% افراد در شرایط نامطلوبی قرار داشتند. همچنین بین افراد متاهل و مجرد از نظر شکایات عوامل زیرمجموعه سلامت عمومی، اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۵/۰>p).همبستگیبینخرده آزمون هایپرسشنامهسلامتعمومی بانمرهکل،درحدرضایت بخشوبین ۸۶/۰-۵۹/۰ متغیربود(۰۵/۰>p).
: طبق نتایج این مطالعه، اگرچه سطح کلی خرده آزمون های سلامت عمومی کارگران در سطح نامطلوب نمی باشد، اما یافته ها نشان از اختلالات روانی در بین کارگران دارد. همچنین با توجه به یافته های این مطالعه مبنی بر ارتقای بهداشت روان، می توان موقعیت هایی را برای تحقیقات عمیق تر در اختیار محققین قرار داد.
Keywords:
Mental health , Depression , Mental disorders , Qom , Iran. , سلامت روان , افسردگی , اختلالات روان , قم , ایران
Authors
علیرضا کوهپایی
Qom University of Medical Sciences
محمد خندان
Qom University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :