بررسی مقایسه تاثیر دو روش آموزش سخنرانی و لوح فشرده بر یادگیری شناختی درس روش تحقیق، در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 9، Issue: 5
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 280
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-5_008
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: آموزش غیرحضوری از جمله روش های نوین و فعال برای ارتقای کیفیت آموزشی است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه تاثیر آموزش به روش سخنرانی و لوح فشرده بر یادگیری شناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم از درس روش تحقیق صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی آموزشی بر روی ۳۶ نفر انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی ساده در دو گروه شامل: گروه سخنرانی (۲۴ نفر) و لوح فشرده (۱۲ نفر) قرار گرفتند. پیش آزمون و پس آزمون هرگروه قبل و یک ماه بعد از آموزش انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های کای اسکوئر، تی زوجی و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:اختلاف آماری معنی داری در میانگین نمرات کل، نمره دانش،نمره فهمیدن و نمره ترکیب؛ قبل و بعد از آموزش در گروه سخنرانی دیده شد، ولی در گروه آموزش لوح فشرده، باوجود افزایش میانگین نمره کل در تمام حیطه های مختلف یادگیری شناختی، اختلاف آماری معنی داری بین نمره قبل و بعد مشاهده نشد. در گروه آموزش سخنرانی،تنها اختلاف آماری معنی دار در میانگین درصد تغییرات نمرات کل و نمره دانش، قبل و بعد از آموزش مشاهده شد (۰۵/۰>p).
نتیجه گیری:در این مطالعه، درصد تغییرات کل نمره یادگیری شناختی و نمره حیطه دانش در گروه آموزش سخنرانی، به شکل معنی داری بیش از گروه لوح فشرده تغییر کرد. لذا روش آموزش سخنرانی و لوح فشرده می توانند در افزایش نمره دانش درس روش تحقیق موثر باشند، اما در سایر حیطه های یادگیری شناختی، آموزش سخنرانی مناسب تر است.
Keywords:
Learning-education , Learning-methods , Students , Qom , Iran. , یادگیری-آموزش , یادگیری- روش ها , دانشجویان , قم , ایران
Authors
ابوالفضل محمدبیگی
Qom University of Medical Sciences
نرگس محمدصالحی
Qom University of Medical Sciences
شهرام ارسنگ جنگ
Isfahan University of Medical Sciences
حسین انصاری
Zahedan University of Medical Sciences
ابراهیم قادری
Kurdistan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :