بررسی میزان دسترسی و استفاده از خدمات بهداشت دهان و دندان و ارتباط آن با سلامت دهان و دندان کودکان ۷-۶ ساله در استان قم
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 196
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-9-4_007
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: بهداشت دهان و دندان، نقش مهمی در تامین و ارتقای سطح سلامتی جامعه دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان دسترسی به خدمات بهداشت دهان و دندان و تاثیر آن بر سلامت دهان و دندان در کودکان ۷- ۶ سال شهر قم انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی در سال ۱۳۹۱ بر روی تعداد ۲۸۱ نفر از کودکان استان قم انجام گرفت. روش نمونه گیری از نوع طبقه بندی شده و از بین کودکان روستایی و شهری بود. داده ها به وسیله چک لیست جمع آوری و با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: ۲/۵۶% از نمونه ها پسر و مابقی دختر بودند. ۶/۸۸% در شهر و ۴/۱۱% در روستا سکونت داشتند. میانگین و انحراف معیار شاخص پوسیدگی دندان های شیری (dmft) و شاخص نسبت پوسیدگی دندان های شیری (dmft ratio)، به ترتیب برابر ۸۶/۳±۰۴/۶ و ۶۲/۲۳±۹۱/۳۵% بود. از بین کل افراد مورد بررسی، ۱۷۳ نفر (۲/۶۱%) دارای سابقه استفاده از خدمات دندانپزشکی و ۱۶۷ نفر (۹/۶۱%) سابقه دسترسی به خدمات را داشتند. بین استفاده از خدمات بهداشت دهان و دندان با متغیرهای dmft، وضعیت اجتماعی - اقتصادی و دسترسی به خدمات، ارتباط معنی داری وجود داشت. بین نوع خدمات دریافتی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی نیز ارتباط معنی داربود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد با توجه به رایگان نبودن خدمات درمانی دندانپزشکی در ایران، می توان بعضی از موانع استفاده از خدمات، به ویژه نقش خدمات پیشگیری را از طریق افزایش دسترسی افراد به خدمات در روستاها و شهرها، همچنین افزایش سطح آگاهی والدین در ارتباط با اهمیت دندان های شیری در سلامت دندان های دائمی و سلامت جسمی کودکان کاهش داد.
Keywords:
Oral Health , Dental Caries , Preschool children , Qom , Iran , بهداشت دهان و دندان , پوسیدگی دندان , کودکان پیش دبستانی , قم , ایران
Authors
شهرام ارسنگ جنگ
Qom University of Medical Sciences
فیروز امانی
Ardabil University of Medical Sciences,
توحید جعفری کشکی
Sabzevar University of Medical Sciences
الهام مظفریان پور
Qom University of Medical Sciences
کریم جعفری کفاش
Ardabil University of Medical Sciences,
سیدمصطفی سجادی منش
Qom University of Medical Sciences
سعیده رحمانی
Qom University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :