اثر مورفین خوراکی بر تکوین شبکه کروئید و بطن چهارم جنین ۱۴ روزه موش های نژاد ویستار
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 4، Issue: 3
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 234
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-4-3_001
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: مطالعات قبلی نشان داده است که تجویز مورفین می تواند به بروز ناهنجاری های رفتاری در انسان و مدل های حیوانی منجر شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر مصرف مورفین خوراکی توسط مادر بر تکوین بطن چهارم و شبکه کروئید جنین موش های نژاد ویستار می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی از موش های صحرایی نژاد ویستار با محدوده وزنی ۲۰۰-۱۷۰ گرم استفاده شد. گروه های آزمایش پس از باروری، مورفین را با دوز ۰۵/۰ میلی گرم بر لیتر در آب آشامیدنی به صورت روزانه دریافت کردند. به گروه کنترل فقط آب شرب شهری داده شد. ۱۴ روز و ۱۲ ساعت پس از بارداری، موش های آبستن با استفاده از کلروفرم بیهوش شدند. سپس جنین ها به همراه رحم طی عمل جراحی از بدن حیوان خارج و به منظور فیکس شدن به مدت ۳۰ روز در محلول فرم آلدئید ۱۰% قرار گرفتند. در ادامه، جنین ها مراحل پردازش بافتی را طی کرده و پس از برش گیری و رنگ آمیزی به روش هماتوکسیلین ائوزین از نظر تکوین بطن چهارم و شبکه کروئید بررسی شدند. برای تعیین بافت بطن چهارم و شبکه کروئید از نرم افزار موتیک (Motic) استفاده گردید. یافته ها: در این مطالعه، سطح شبکه کروئید در گروه آزمایش افزایش نشان داد. همچنین سطح بطن چهارم در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف مورفین خوراکی می تواند از تکوین و عملکرد طبیعی شبکه کروئید و بطن چهارم جلوگیری کند. این نقص در جنین موش های باردار معتاد به اپیوئیدها قابل مشاهده است.
Keywords:
Fourth Ventricles , Choroid Plexus , Morphine , Rats , Wistar , Growth and Development , بطن چهارم , شبکه کروئید , مورفین , موش صحرایی , رشد و تکامل
Authors
معصومه کاظمی
Islamic Azad University, Tehran North Branch
هدایت صحرایی
Baqiatallah University of Medical Sciences
مهناز آذرنیا
Tarbiat Moallem University
حسین بهادران
Baqiatallah University of Medical Sciences
مریم صالحی
Payame Noor University of Khorasane Razavi
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :