بررسی اثر نانوذرات نقره بر رشد باکتری اشرشیاکلی
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 6، Issue: 2
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 199
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-6-2_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: نانوذرات، اجزای کوچکی هستند که در زمینه پزشکی کاربردهای زیادی دارند. یکی از شاخه های کاربردی در زمینه نانوتکنولوژی، استفاده از فناوری نانوسیلور (Nanosilver) است. خواص ضد میکروبی این نانوذرات و کاربرد مفید آن در زمینه بیوتکنولوژی و مهار تخصصی میکروب ها بررسی شده است. با توجه به نبود گزارشهای دقیق پیرامون خواص ضد باکتریایی این نانوذره، این تحقیق با هدف بررسی مقایسه تاثیرات مهاری نقره بر باکتری E. coli صورت گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه، نانوسیلورها با غلظت های ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ppm۵۰۰ بر روی دیسک های بلانک تلقیح شده و در محیط کشت نوترین آگار قرار داده شدند. با تنظیم میزان باکتری ها مطابق با غلظت استاندارد ۵/۰ مک فارلند، در روز های اول، دوم و ششم قطر هاله های عدم رشد بررسی گردید. به منظور مقایسه میانگین هاله های عدم رشد در گروه های کنترل و تیمار از آزمون تی تست استفاده شد و ۰۵/۰p< معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: در روز اول بعد از تیمار و در غلظت ppm۴۰۰، میانگین قطر هاله ها در باکتریmm ۴۳/۰±۳۰/۲ بود که از نظر آماری در مقایسه با گروه های شاهد افزایش معنی داری داشت (۰۱/۰p=). در روز دوم بعد از تیمار و در غلظت ppm۴۰۰، میانگین قطر هاله ها mm۳۹/۰±۴۸/۲ بود که از نظر آماری در مقایسه با گروه های شاهد افزایش معنی داری داشت (۰۱/۰p<)، ولی تفاوت معنی داری با روز اول نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه نانوتکنولوژی در شاخه های مختلف علوم کاربردهای گوناگونی دارد، تعمیم نتایج این مطالعه می تواند در درمان بسیاری از بیماری های منتقل شده توسط باکتری در زمینه پزشکی مفید واقع شود. همچنین با توجه به عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها، می تواند جایگزین مناسبی نیز برای آنها باشد.
Keywords:
Authors
نوشین نقش
Islamic Azad University, Falavarjan Branch
مریم صفری
Islamic Azad University, Falavarjan Branch
پریسا حاج مهرابی
Islamic Azad University, Falavarjan Branch
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :