اثر آهن و ویتامین E بر ضخامت لایه اینتیما- مدیای شریان کاروتید خرگوش های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 5، Issue: 4
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 166
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-5-4_012
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1401
Abstract:
زمینه و هدف: مهم ترین عامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته و در حال توسعه بیماری های قلبی- عروقی است. تکثیر و مهاجرت سلول های عضلانی صاف لایه مدیا به همراه چربی اکسیداسیون یافته توسط سلول های اندوتلیال در نهایت باعث افزایش ضخامت دیواره رگ می شود. از طرفی، نقش آهن در پیشبرد روند پاتوژنز آترواسکلروز به عنوان یک آتروژن به اثبات رسیده است، اما در مورد ویتامین E هنوز اختلاف نظرهایی پیرامون نقش بازدارنده آن در این روند وجود دارد. در این تحقیق اثر ویتامین E و آهن بر ضخامت مدیای شریان کاروتید خرگوش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول بررسی گردید. روش بررسی: در این تحقیق تجربی، اثر آهن و ویتامین E به صورت جداگانه و ترکیبی بر ضخامت لایه اینتیما- مدیای شریان کاروتید ۳۰ خرگوش نر بررسی گردید. ابتدا خرگوش ها به مدت ۶ هفته با رژیم ۱% کلسترول نگهداری شدند، سپس شریان کاروتید آنها تشریح و در فرمالین ۱۰% فیکس شد. در ادامه، پس از انجام آمادش بافتی، برش ها تهیه و با روش H & E رنگ آمیزی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و توکی صورت گرفت (۰۵/۰>p). یافته ها: ضخامت لایه اینتیما- مدیا در گروهی که به همراه کلسترول، آهن دریافت کرده بودند نسبت به گروهی که فقط کلسترول دریافت کرده بودند، به طور معنی داری افزایش نشان داد (۰۵/۰>p)، درحالی که در گروهی که ویتامین E و کلسترول دریافت کرده بودند، این ضخامت به طور معنی داری کاهش نشان داد (۰۵/۰>p). نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده، ویتامین E می تواند با جمع آوری رادیکال های آزاد، از افزایش ضخامت دیواره رگ در فرآیند آترواسکلروز جلوگیری کند.
Keywords:
Atherosclerosis , Morphometry , Iron , Vitamin E , Carotid Arteries. , تصلب شرایین , مورفومتری , آهن , ویتامین E , شریان کاروتید
Authors
غلامرضا دشتی
Isfahan University of Medical Sciences
محمد مردانی
Isfahan University of Medical Sciences
بهمن رشیدی
Isfahan University of Medical Sciences
سید محمدجعفر حائری
Isfahan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :