کاهش آب مصرفی نیروگاه بخار با استفاده از برج خنک کن خشک اجباری با ریزش آب
Publish place: Journal of Energy Engineering & Management، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 234
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ENERGY-9-4_008
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1401
Abstract:
مصرف زیاد آب در برج های خنک کن تر نیروگاه های بخار، از چالش های بزرگ در دنیاست. روش پیشنهادی برای کاهش مصرف آب این نیروگاه ها، استفاده از برج خنک کن خشک اجباری به جای برج تر است که تاکنون انجام نشده است. استفاده از این نوع برج های خنک کن علاوه بر کاهش راندمان نیروگاه، به شرایط جوی نیز وابسته است. یک روش برای حل این مشکل، ریزش آب روی برج در ساعت های اوج گرماست. در این مقاله این گونه از برج ها به صورت تحلیلی مطالعه شده و هر دو حالت خشک و تر آن بررسی شده اند. سپس برای یک نیروگاه بخار، اندازه و مشخصات برج های خنک کن خشک و تر در دمای طرح محاسبه شده اند. این نتایج با داده های تجربی و اطلاعات برج تر یک نیروگاه مقایسه شده و صحت آن مورد تایید قرار گرفته است. فقط در دماهای محیط بیشتر از دمای طرح، از ریزش آب روی لوله و پره های برج خنک کن استفاده می شود. با استفاده از داده های هواشناسی، تعداد ساعاتی که دمای هوای محیط بیشتر از دمای طرح می باشد، محاسبه شده و میزان مصرف آب به دست آمده است. محاسبات نشان می دهند که برای واحدهای ۳۲۰ مگاواتی نیروگاه اصفهان در دمای طرح °C۳۰، حدود ۹۷% در مصرف سالیانه آب صرفه جویی می شود. مقدار کاهش قدرت خروجی نیروگاه به دلیل مصرف الکتریکی فن و پمپ های برج خنک کن خشک ۹۳/۳% قدرت خروجی نیروگاه محاسبه شده است.
Keywords:
Dry-Cooling Tower , Downfall Water , Wet Tower , Water Consumption , Power Plant. , برج خنک کن خشک , ریزش آب , برج تر , مصرف آب , نیروگاه بخار
Authors
حسین احمدی کیا
University of Isfahan
محمد حسن ملک محمدی
Isfahan PowerPlant, Isfahan
حمید بهشتی
University of Isfahan
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :