ارزیابی خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۶
Publish place: Education strategies in medical sciences، Vol: 12، Issue: 3
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 165
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-12-3_005
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
Abstract:
مقدمه: دستیابی به موفقیت تحصیلی و پیشرفت به عنوان هدف غایی فراگیران و نظام آموزشی هر کشوری تلقی میشود، که تحقق این امر متاثر از عوامل متعددی است. یکی از این عوامل، خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان می باشد که باورهای فراگیران در مورد توانایی های خود در فرایند تحصیل تعریف می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
روش: در این مطالعه مقطعی که به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد ۱۸۸ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری چند مرحله ای از بین دانشکده ها با رعایت معیارهای ورود و خروج از مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی تحصیلی (۳۲ گویه) بود. داده ها توسط نرم فزار SPSS ۱۹ توسط شاخص های مرکزی و توزیع فراوانی توصیف و با استفاده از آزمونهای T مستقل، ANOVA، آزمون دانکن و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن در سطح معنیداری کمتر از ۰/۰۵ تحلیل شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن نمونه های ۱/۷۲ ± ۲۱/۳۸ سال، ۸۱/۹% نمونه ها مونث، ۷۸/۷% مجرد و ۵۶/۹% خوابگاهی بودند. میانگین و انحراف معیار نمره خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان ۲۱/۱۹ ± ۱۰۹/۸۴ نمره از دامنه قابل اکتساب ۱۶۰- ۳۰ نمره بود. این نتایج نشان داد که ۴/۳% دارای خودکارآمدی تحصیلی ضعیف، ۵۷/۴% دارای خودکارآمدی تحصیلی متوسط و ۳۸/۳% دارای خودکارآمدی تحصیلی خوب بودند. آزمون های آماری نشان دادند که خودکارآمدی تحصیلی بر حسب جنس (۰/۰۱۴=P) و دانشکده محل تحصیل (۰/۰۰۱=P) اختلاف معنی داری دارد. آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین خودکارآمدی تحصیلی با معدل تحصیلی همبستگی مستقیم معنی داری وجود دارد (۰/۰۰۱>P و ۰/۳۸۱=r).
نتیجه گیری: در نهایت نتایج نشان داد که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم از خودکارآمدی تحصیلی متوسطی برخوردار هستند و با توجه به ارتباط آن با برخی مولفه های موثر در تحصیل لازم است برنامه های ارتقاء آن در دانشگاه جهت دانشجویان لحاظ گردد.
Keywords:
Authors
زهرا فرقدانی
Students Research committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
حدیث قجری
Students Research committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
اکرم براتی
Students Research committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
مژگان حیاتی
Students Research committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
سید حسن عادلی
Medical Education Development Center, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
سیامک محبی
Department of Health Education & Health Promotion, Health School, Qom university of Medical Sciences, Qom, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :