بررسی مسایل اجتماعی- امنیتی و مرزی ایران و ترکیه
Publish place: Sociological studies، Vol: 10، Issue: 36
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 200
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOSSI-10-36_004
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1401
Abstract:
اهمیت مرز در روابط دیپلماتیک، حریمهای شناخته شده بر اساس میثاقهای بینالمللی و حقوق جهانی میباشد که عاملی برای ثبات و آرامش میان کشورها یا اختلافات و منازعات و ادعاهای ارضی کشورها علیه یکدیگر به حساب میآیند. بخش مهمی از سیاستهای خارجی و داخلی کشورها در تبعیت از چگونگی از مرزهای مشترک آنان با یکدیگر و برخورداری از موقعیت ژئوپولیتیکی متاثر از مرزها شکل گرفته و تعریف میشوند. یکی از پرتنشترین مرزهای کشور ایران، نوار مرزی شمال غرب است که از دیر باز مورد توجه مسئولان امنیتی و انتظامی کشور ایران بوده و موضوع امنیت در این منطقه از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. اگر چه از دیر باز مرزها محل مناقشات و تنش میان دولتها بوده است، تاثیرات مستقیم و گسترده مرزها در خصوص مسایل امنیت داخلی، حاکمیت ملی، استقلال تمامیت ارضی و دیپلماسی اهمیت ویژه مرزها را آشکار میسازد. از نقش مرز، نه به عنوان عامل جدایی میان ملتها و تناقضات دولتها، بلکه به عنوان حلقهای جهت اتصال پیوندهای میان آنان یاد میشود. شناخت تاثیر بازارچههای مرزی، مساله قومیت، نقش رسانهها، عضویت ترکیه در ناتو و حضور گروههای تروریستی در نوار مرزی از اهداف این بررسی میباشد و میتواند نمونهای از چالشهای امنیتی و مرزی ایران و ترکیه قلمداد شود.
Keywords:
Authors
مهدی نجفی
کارشناسی ارشد روابط بین الملل، واحد تسوج، دانشگاه آزاد اسلامی؛ تسوج- ایران.
اکبر مهدی زاده
. گروه علوم سیاسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی؛ تبریز– ایران (نویسنده مسئول).
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :