میزان دستیابی به انتظارات شغلی مبتنی بر حداقل های یادگیری درس بارداری زایمان در مقطع کارشناسی مامایی
Publish place: Iranian Journal of Medical Education، Vol: 20، Issue: 83
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 141
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-20-83_060
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
Abstract:
مقدمه: یکی از نتایج مهم دوره آموزشی مامایی توانمندی بالینی دانش آموختگان مامایی است. . دانشجویان به عنوان فراگیران، بهترین منبع برای شناسایی مشکلات آموزش هستند. هدف از این مطالعه بررسی میزان تناسب توانمندی های بالینی دانش آموختگان مامایی با انتظارات شغلی از آنان در حیطه بارداری و زایمان است.
روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی ابتدا با استفاده از تکنیک دلفی، انتظارات شغلی در بارداری و زایمان تعیین شد و بر اساس آن پرسشنامه ای برای خودارزیابی ۵۰ نفر از دانش آموختگان مامایی دانشگاه های علوم پزشکی وآزاد اهواز از توانمندی های بالینی و مقایسه آن با این انتظارات تدوین گردید. این پرسشنامه در چهار بخش پذیرش و اداره لیبر، انجام زایمان، مراقبت های پس از زایمان و اقدامات ضروری در مواقع اورژانس تنظیم شد و پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. افراد به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: در اکثر موارد انتظارات شغلی با توانمندی های بالینی دانش آموختگان متناسب بود و آنها برای ورود به عرصه خدمت از آمادگی لازم برخورداربودند. در برخی موارد نیازهای آموزشی در دانشگاه تامین نشده است و در برخی موارد انتظارات شغلی در سرفصل دروس وآموزش های بالینی هماهنگی ندارد و دانش آموختگان کاملا با آن ها بیگانه بودند.
نتیجه گیری: در موارد عدم پوشش آموزش ها مسوولین آموزشی دانشکده ها و در موارد عدم تناسب انتظارات شغلی با سرفصل دروس دانشگاهی لازم است که مسوولین برنامه ریزی آموزشی ک با بازنگری برنامه های آموزشی و برنامه ریزی آموزشی مناسب در رفع مشکل اقدام نمایند.
Keywords:
Authors
پروین احسانی
Isfahan University of Medical Sciences
نیکو یمانی
Isfahan University of Medical Sciences
سهیلا احسانپور
Isfahan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :