طراحی و روان سنجی ابزارهای جدید برای ارزشیابی برنامه های آموزشی از منظر اخلاق و عدالت
Publish place: Iranian Journal of Medical Education، Vol: 19، Issue: 82
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-19-82_060
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
Abstract:
مقدمه: اهمیت اخلاق به ویژه عمده ترین مبحث آن یعنی عدالت محوری در طراحی برنامه های آموزشی و نقش اساسی برنامه های آموزشی در رشد و توسعه ی کشور سبب شد تا مطالعه ی حاضر با هدف طراحی ابزارهای جدید برای ارزشیابی برنامه های آموزشی از منظر اخلاق و عدالتبه صورت یک مطالعه اولیه انجام شود.
روش ها: مطالعه حاضر از نوع توسعه ای و روان سنجی بود که در دانشکده ی پرستاری و مامایی تبریز در سال ۱۳۹۷صورت پذیرفت. جهت تدوین ابزارهای اولیه ابتدا با استفاده از مرور متون گسترده، اخلاق، عدالت و برنامه های آموزشی تعریف شد و سپس گویه های ابزارها ارائه گردید. جهت بررسی روایی صوری و محتوایی ابزارها علاوه بر روش کیفی از آمار توصیفی نیز استفاده شد و پایایی ابزارها با روش توافق بین ارزیابان (کاپا) و روش همسانی درونی (ضریب آلفای کرونباخ) مورد تایید قرار گرفت.
نتایج: ابزار ارزشیابی برنامه های آموزشی از منظر اخلاق محوری ابتدا در ۲۵ گویه و ابزار ارزشیابی برنامه از نظر عدالت محوری ابتدا در ۳۹ گویه ارائه شد. پس از تعیین روایی صوری و محتوا به صورت کمی و کیفی، گویه های ابزارهای ارزشیابی برنامه های آموزشی از منظر اخلاق و عدالت، به ترتیب به ۲۸ و ۳۲ گویه تغییر یافتند. روایی محتوای کل ابزارها، بر اساس S-CVI/Ave به ترتیب ۳۴/۹۶ و ۰۷/۸۹ بود. ضریب کاپا برای هر یک به ترتیب ۸۷/۰ و ۸۱/۰ و ضریب آلفای کرونباخ ۷۶/۰ و ۹۲/۰ محاسبه شد.
نتیجه گیری: در این مطالعه ابزارهای ارزشیابی برنامه آموزشی از منظر اخلاق و عدالت تدوین شد که می تواند برنامه های آموزشی را از نظر غنای اصول اخلاقی مورد نیاز در حوزه ی سلامت بررسی نماید. انجام مطالعات بیش تر با استفاده از ابزارهای اولیه طراحی شده، در سایر محیط های آموزشی پیشنهاد می شود.
Keywords:
Authors
آرزو قوی
Tabriz University of Medical Sciences
لیلا ولی زاده
Tabriz University of Medical Sciences
وحید زمان زاده
Tabriz University of Medical Sciences
تکتم کیانیان
Tabriz University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :