جداسازی لاکتوباسیل های پروبیوتیک از پنیر سنتی و میکروکپسولاسیون آن ها جهت افزایش ماندگاری
Publish place: New Cellular Biotechnology - Molecular، Vol: 12، Issue: 48
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 251
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-12-48_008
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1401
Abstract:
سابقه و هدف: پروبیوتیکها مجموعه ای از میکروارگانیسمهای زنده بوده و هنگامیکه به مقدار کافی تجویز شود برای سلامتی میزبان مفید هستند. به منظور حفظ اثر مثبت میکروارگانیسمهای پروبیوتیک در دستگاه گوارش تعداد این میکروارگانیسمها باید در طی فرآیند تولید و ذخیرهسازی و به منظور زنده ماندن و حفظ در محصول نهایی تا پایان عمر مفید آن، بیش از آستانه CFU/g۱۰۶ باشد.
چندین راه برای افزایش پایداری و فعالیت پروبیوتیکها در محصولات تجاری مورد بررسی قرار گرفته است مانند: انتخاب گونههای مقاومبه اسید و اسیدهای صفراوی، سازگاری با استرسها، و جذب ریزمغذیها. میکروکپسولاسیون. در این مطالعه ما با استفاده از روش میکروکپسولاسیون بهدنبال افزایش بقای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستیم.
مواد و روشها: در این مقاله بعد از خالص سازی و جداسازی کلنیها از نمونه پنیر، با استفاده از کشت نمونه و سپس رنگآمیزی گرم و تستهای بیوشیمیایی گونههای پروبیوتیکی شناسایی و در نهایت جهت تعیین هویتشان با استفاده از Bergey's Manual of Determinative Bacteriology و هولوژنوم آنهایی که بیشترین شباهت خصوصیات لاکتوباسیلی را داشتهاند جداسازی و با پروتئین شیر میکروکپسوله شدند.
یافته ها: در این مطالعه پس از جداسازی باکتریهای پروبیوتیک از پنیرهای سنتی، میکرو کپسولهای کروی تولید شد که بازده میکروکپسوله کردن باکتریهای پروبیوتیک با تکنیک کشت سطحی بسیار بالا و در حدود ۱۰۰ درصدی بوده است.
نتیجه گیری: میکروکپسولهای پروبیوتیکی با سایز مناسب تولید شد. با توجه به سایز کوچک میکروکپسولها و عدم تاثیر منفی بر حس چشایی میتوان از آنها در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده کرد.
Keywords:
microcapsulation. Hologenome. Probiotic bacteria. Lactobacilli , Iau Science. , میکروکپسولاسیون. هلوژنوم. باکتری های پروبیوتیک. لاکتوباسیل , .Iau Science
Authors
راضیه دربهانیها
Microbiology, Faculty of biological Sciences, Islamic Azad University of North Tehran.Tehran. Iran.
عباس اخوان سپهی
Microbiology, Faculty of biological Sciences, Islamic Azad University of North Tehran.Tehran. Iran.
صدیقه مهرابیان
Microbiology, Faculty of biological Sciences, Islamic Azad University of North Tehran.Tehran. Iran.
علیرضا دهناد
Microbiology and Biotechnology Department, East Azerbaijan Research and Education Center Agricultural and Natural Resources Department of Livestock Bacterial Diseases Research, Razi Vaccine and Serum Research Institute , AREEO, Tabriz- IRAN.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :