طراحی و آزمون الگوی پیش بینی سازگاری با درد بر اساس سبک های دلبستگی و استحکام من با نقش میانجی تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شهر تهران در سال ۱۴۰۰: یک مطالعه توصیفی
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 150
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-21-6_004
تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: اگرچه درد برای ادامه حیات ضروری است، ولی این پدیده در بسیاری از مواقع نقش هشدار دهنده و انطباقی خود را از دست میدهد و مشکلات گوناگونی به وجود میآورد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر طراحی و آزمون مدل پیشبینی سازگاری با درد بر اساس سبک دلبستگی و استحکام من با نقش میانجی تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شهر تهران در سال ۱۴۰۰ بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی که به روش همبستگی انجام گرفت، جامعه آماری شامل تمامی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شهر تهران در سال ۱۴۰۰ بود. تعداد ۳۰۰ بیمار با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس از کلینیک درد بیمارستان امام حسین(ع) انتخاب و به پرسشنامه های سبک های دلبستگی، استحکام من، تنظیم شناختی هیجان و مقیاس چندوجهی درد پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از مدل یابی معادله ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که ضرایب مستقیم سبک های دلبستگی (۰۰۱/۰>p، ۶۱/۰=β) و استحکام من (۰۰۱/۰>p، ۸۹/۰=β) به سازگاری با درد معنیدار می باشد. علاوه بر این، سبک های دلبستگی و استحکام من با میانجی گری تنظیم شناختی هیجان اثر غیرمستقیمی بر سازگاری با درد داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که سبک های دلبستگی، استحکام من و تنظیم شناختی هیجان می توانند به شیوه های مستقیم و غیرمستقیم ادراک درد مزمن و عملکرد بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید را تحت تاثیر قرار دهند و از سویی، نقش پویایی در سازگاری با درد مزمن در آنان ایفاء کنند. این نتایج می تواند در طراحی برنامه های پیشگیرانه و مداخله ای درد مزمن کاربرد داشته باشد.
واژههای کلیدی: سازگاری با درد، سبک های دلبستگی، استحکام من، تنظیم شناختی هیجان، درد مزمن، آرتریت روماتوئید
Keywords:
Authors
جهانگیر جهانگیری
Islamic Azad University, Karaj Branch
طاهره رنجبری پور
Islamic Azad University, Karaj Branch
سارا پاشنگ
Islamic Azad University, Karaj Branch
آرزو تاری مرادی
Islamic Azad University, Karaj Branch
مریم بهرامی هیدجی
Islamic Azad University, Karaj Branch
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :