رابطه بین دوسوگرایی در ابراز هیجان با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به سرطان: نقش میانجی افسردگی و حمایت اجتماعی: یک مطالعه توصیفی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 264
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-2_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: دوسوگرایی درابراز هیجان نقش مهمی در کیفیت زندگی و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به سرطان دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش میانجی افسردگی و حمایت اجتماعی در رابطه بین دوسوگرایی با کیفیت زندگی و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری بود. بدین منظور ۲۰۶ بیمار مبتلا به سرطان مراجعهکننده به مراکز درمانی دزفول در سال ۱۳۹۹ به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسش نامه های دوسوگرایی در ابراز هیجان، کیفیت زندگی، پیروی از درمان، افسردگی و حمایت اجتماعی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش های آماری مدل سازی معادلات ساختاری و همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین دوسوگرایی با کیفیت زندگی (۱۸۳/۰-=β)، بین افسردگی با پیروی (۱۷۸/۰-=β)، (۰۵/۰≥p)، بین دوسوگرایی با حمایت اجتماعی (۴۱۱/۰-=β)، بین افسردگی با کیفیت زندگی (۲۸۸/۰-=β)، (۰۱/۰≥p)، رابطه منفی معنادار و بین دوسوگرایی با افسردگی (۴۴۱/۰=β)، بین حمایت اجتماعی با کیفیت زندگی (۲۲۱/۰=β)، بین حمایت اجتماعی با پیروی (۲۴۹/۰=β)، (۰۱/۰≥p)، رابطه مثبت معنادار وجود دارد. نقش میانجی متغیرهای افسردگی و حمایت اجتماعی تایید شد.
نتیجه گیری: با توجه به تایید نقش میانجی افسردگی و حمایت اجتماعی در رابطه بین دوسوگرایی با کیفیت زندگی و پیروی از درمان توصیه می شود که در درمان های روانشناختی، در وهله اول متغیر دوسوگرایی را مورد بررسی و سنجش قرار داده و نقش مهم متغیرهای واسطه ای در نظر گرفته شوند.
واژه های کلیدی: دوسوگرایی، کیفیت زندگی، پیروی از درمان، افسردگی، حمایت اجتماعی، سرطان
Keywords:
Authors
عاطفه بشیری نژادیان
دانشگاه آزاد اسلامی، تربت جام، ایران
محمد حسین بیاضی
دانشگاه آزاد اسلامی، تربت جام، ایران
رضا جوهری فرد
دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
علی رضا رجایی
دانشگاه آزاد اسلامی، تربت جام، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :